Arsenal wint laat en gaat via Sheffield naar Wembley

Arsenal wint laat en gaat via Sheffield naar Wembley

28 juni 2020 – Een opsteker voor Arsenal in moeilijke tijden. De Londenaren zijn in de Premier League verzeild geraakt in de middenmoot, maar draaien in de FA Cup wel goed. In de kwartfinale werd er zondag met 1-2 gewonnen bij Sheffield United.

In tegenstelling tot Arsenal draait Sheffield wel verrassend goed in de competitie. Het team van Chris Wilder staat zeer knap achtste in de Premier League. Na de hervatting heeft de ploeg echter nog niet gewonnen en dat was zondag terug te zien in het spel. Het hielp dan ook niet mee dat Arsenal na 25 minuten een penalty kreeg voor een domme overtreding op Alexandre Lacazette die met zijn rug naar het doel stond. Het buitenkansje werd benut door Nicolás Pepe die zijn achtste goal voor Arsenal maakte.

Die goal leek voldoende voor de winst in de kwartfinale van de FA Cup, maar Arsenal gaf in de slotfase toch nog weg. Rob Holding vloog onder een bal door, waarna Sead Kolasinac ook niet goed optrad en David McGoldrick raak kon volleren. De goal kwam Sheffield, dat eerder twee goals afgekeurd zag worden, wel toe. Het duel stevende af op verlenging, maar Arsenal ging er toch met de winst vandoor. Dani Ceballos bleef uiterst kalm in het strafschopgebied en drukte de bal in de negentigste minuut in de korte hoek: 1-2.

Arsenal gaat zodoende naar Wembley voor de halve finales van de FA Cup. Manchester United staat ook in de halve eindstrijd. Later vandaag staan met Leicester City - Chelsea en Newcastle United - Manchester City de laatste twee kwartfinales op het menu.

gerelateerd