Krul bedolven onder complimenten: "Hij was heel goed"

Krul bedolven onder complimenten: "Hij was heel goed"

28 juni 2020 – Hoewel Norwich City zaterdag met 1-2 verloor van Manchester United in het FA Cup-toernooi, speelde Tim Krul een geweldige wedstrijd. De doelman hield zijn ploeg op de been en sleepte zijn team naar de verlenging. Een penaltyserie leek aanstaande, tot Harry Maguire in de 119e minuut scoorde. Toch kreeg Krul veel lof.

In de studio van BBC ging het na het duel over het optreden van Krul. Oud-Arsenal-spits Ian Wright was lyrisch. "Hij was heel goed. Daarvoor zat hij er ook al een paar keer goed bij. Zonder Krul was de wedstrijd zonder twijfel al na negentig minuten afgelopen. Volgens mij keek hij heel erg uit naar een strafschoppenreeks", sprak de Engelsman.

Die kwam er niet omdat Maguire in de slotfase scoorde. Alan Shearer zag de teleurstelling op het gezicht van Krul. "Hij had waarschijnlijk een lijstje met namen van de Manchester United-spelers en hun voorkeuren in zijn sok zitten", aldus de voormalig doelpuntenmachine. Krul krijgt dit seizoen ondanks zijn goede spel veel doelpunten tegen met Norwich, dat stijf onderaan staat in de Premier League. De ploeg begon aardig aan het seizoen met onder meer een zege op Manchester City, maar heeft het inmiddels heel moeilijk.

gerelateerd