Álvarez wil belofte inlossen: "Het eerste jaar is altijd moeilijk"

28 juni 2020, 13:34

Ondanks een aardige start is het eerste jaar van Edson Álvarez in dienst van Ajax uitgelopen op een teleurstelling. De 22-jarige Mexicaan werd al snel bankzitter en kon zijn vaste plaats in het elftal van Erik ten Hag niet vinden. Hij heeft er vertrouwen in dat het alsnog goed gaat komen in Amsterdam.

Dat hij wisselspeler werd, was een teleurstelling voor hem. "Dat waren beslissingen van de technische staf. Ik gaf elke dag het beste van mezelf, maar ik schoot te kort en miste mijn gezin om me heen. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, twee belangrijke goals gemaakt, maar het probleem met mijn familie heeft veel invloed gehad. Ik kon niet bij mijn vriendin en pasgeboren dochtertje zijn. Dat is heel moeilijk als je uit een ander land komt. Maar nu ben ik weer heel gelukkig en heb nieuwe energie", zegt hij tegen Ajax TV.

Álvarez zegt dat hij 'een nieuwe start wil maken'. "Ik weet dat ik veel meer kan dan dit. Ik wil de mensen geven wat ze van mij verwachten, dat is mijn doel. Ik ben nu heel blij en ik ben ervan overtuigd dat het een heel goed seizoen voor me kan worden, want het eerste jaar is altijd moeilijk. Komend seizoen wil ik alles spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen