Supportersvereniging dolblij: "Tranen in mijn ogen"

28 juni 2020, 09:19   Bijgewerkt: 28 juni 2020, 10:11

Voor de fans van FC Groningen was zaterdag een geweldige dag. Oud-speler van de club Arjen Robben kondigde aan dat hij werkt aan een comeback met als doel om komend seizoen mee te draaien in het team van Danny Buijs. De supportersvereniging van Groningen hoorde het nieuws als eerste en is dolblij.

Voorzitter John de Jonge blikt terug op hoe het zaterdag ging. Vertegenwoordigers van de vier supportersverenigingen waren uitgenodigd in het stadion als dank voor de acties die ze hebben gehouden om de club te helpen. "We zouden om half 5 een eierbal krijgen, een typisch Gronings gerecht", vertelt De Jonge aan De Telegraaf. "We kregen ook een cadeautje, een doos. Als dank voor jullie inzet, zei directeur Wouter Gudde. We mochten die doos pas openmaken op de tribune. Toen we daar stonden, kregen we op de grote schermen ineens het filmpje te zien waarin Arjen zijn terugkeer aankondigt. Ik kreeg kippenvel op m'n armen en tranen in m'n ogen."

In de doos zat een shirt van Robben met het rugnummer tien. "Ik heb hem als 16-jarig jongetje zien debuteren in het Oosterpark-stadion", zegt De Jonge. "Ik vond het toen best een irritante gozer, met die schwalbes. Hij liet zich nog wel eens vallen. Maar ik zag ook dat hij goed, snel en wendbaar was. Gedurende z'n carrière kreeg ik steeds meer respect voor hoe goed hij wel niet was. Bij het Nederlands elftal konden we op een gegeven moment niet meer zonder Robben."

Wat zeker is, is dat het nieuws een goede uitwerking heeft op de club. Het is nu zaak dat de fans v vooral dankbaar zijn, vindt De Jonge. "Belangrijker is dat het stadion weer vol komt, dat het weer gaat leven bij Groningen. En of we dan vierde, vijfde of zesde worden, dat maakt niet zoveel uit. We moeten reëel blijven, we mogen hem niet de druk opleggen dat we ineens kampioen willen worden. We krijgen een wereldspeler in de ploeg, laten we vooral gaan genieten van z'n geweldige acties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen