Van Bommel wil komend seizoen weer aan de bak

27 juni 2020, 22:44   Bijgewerkt: 27 juni 2020, 23:07

Mark van Bommel wil komend seizoen terugkeren als hoofdtrainer. De oefenmeester besloot na zijn ontslag bij PSV bewust nergens anders in te stappen tussentijds, maar staat meer dan open voor een nieuwe uitdaging. "Ik wil naar een topland, het liefst een topclub", bevestigde hij desgevraagd.

Tegenover de NOS ging hij in op zijn toekomst. Hoewel hij na zijn vertrek uit Eindhoven nergens anders instapte, was het niet stil rondom zijn persoon. "Na mijn vertrek bij PSV hebben zich wel clubs gemeld. Maar ik voelde er weinig voor om tussentijds in te stappen. Ik begin liever voorafgaand aan een heel seizoen", aldus Van Bommel. "Ik heb mijn eigen systeem, eigen manier van voetballen en omdat erin te krijgen, heb je een aantal weken nodig. En in het buitenland heb je ook nog te maken met de taal."

Volgens Van Bommel had hij al ergens kunnen instappen. "Maar ik ga niet zeggen waar. Bij clubs zitten trainers en dan is het niet leuk om over hun positie te speculeren. Maar ik ben blij dát er clubs interesse hebben", aldus de oefenmeester, die geen specifieke voorkeur heeft over waar zijn toekomst zou moeten liggen. 

Lees ook: Van Bommel: ontslag bij PSV was nog steeds niet nodig geweest

"De Bundesliga zou wel bij me passen, Engeland zie ik ook wel zitten. Maar een mooie Italiaanse of Spaanse club zou ook goed kunnen", zei de oud-middenvelder. "We gaan kijken wat er in de komende zomer hopelijk gaat gebeuren. Alles wordt zo'n twee maanden uitgesteld door corona. Nu is het voor trainers geen tijd om te wisselen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen