Klaassen: "Ik denk niet dat veel mensen dat hadden verwacht"

Klaassen: "Ik denk niet dat veel mensen dat hadden verwacht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 juni 2020 – Davy Klaassen is niet verbaasd door de narrow escape die Werder Bremen zaterdagmiddag greep in de Bundesliga. De ploeg vermorzelde 1. FC Köln (6-1) en zag directe concurrent Fortuna Düsseldorf verliezen. Daardoor degradeerde die laatste ploeg en krijgt Werder een kans in de play-offs. "Ik denk niet dat veel mensen dat hadden verwacht. Maar we geloofden in onszelf."

Dat vertelt de middenvelder op de clubsite over de voorlopige ontsnapping tegen degradatie. "We zijn erin geslaagd te doen wat de hele stad en club hoopten dat we zouden doen", aldus Klaassen. "Het feit dat we drie keer snel achter elkaar scoorden, hielp natuurlijk." Na een half uur stond Werder Bremen namelijk al met 3-0 voor en zette zo een grote stap naar handhaving, maar moet nog een play-off spelen. Wat Klaassen betreft, is rivaal Hamburger SV de tegenstander.

Kohfeltd: "De enorme druk is er nog steeds"
Trainer Florian Kohfeldt is vooral blij dat Werder Bremen handhaving weer in eigen hand heeft. "Er wachten nog twee beslissende duels, wat dat betreft is er niet veel veranderd. Het kleine, maar cruciale verschil is dat we het nu weer in eigen handen hebben", weet de coach, die beseft dat hij er met zijn team zeker nog niet is. "De enorme druk is er nog steeds."

Verder wilde Kohfeldt zijn dank uitspreken aan Union Berlin, dat ondanks dat het nergens meer voor speelde, wél haar sportieve plicht vervulde. "Ze hebben ons enorm geholpen", erkende Kohfeldt. "Tegelijkertijd heb ik ook veel sympathie voor Fortuna Düsseldorf, die over de hele competitie heel goed speelde. Ik kan me hun pijn voorstellen." Om die pijn zelf niet te gaan voelen, moet Kohfeldt afrekenen met de nummer drie van de 2. Bundesliga: HSV of Heidenheim.

Reacties

gerelateerd