FA Cup-sprookje Norwich en Krul na verlenging ten einde

FA Cup-sprookje Norwich en Krul na verlenging ten einde

27 juni 2020 – Het FA Cup-sprookje van Norwich City en Tim Krul is voorbij: de Nederlandse doelman dwong Manchester United zaterdagavond met een man minder tot een verlenging en blonk daarin uit. Vlak voor het einde brak Harry Maguire van dichtbij echter de ban en schoot met enig fortuin de beslissende treffer langs Krul tegen de touwen: 1-2.Manchester United begon tegen Norwich City, hekkensluiter van de Premier League, met een zeer aangepaste opstelling. Ole Gunnar Solskjær had onder andere Fred, Scott McTominay, Diogo Dalot en Sergio Romero een basisplaats gegeven in de kwartfinale van het FA Cup-duel met Norwich City. Niet alleen vanwege het drukke programma, ook in de veronderstelling dat het Krul en consorten wel zou verslaan.

Dat de Noorse coach enkele minuten in de eerste verlenging zes (!) potentiële basisspelers had ingebracht zei alles over het feit dat zijn missie nog niet was gelukt. Via Odion Ighalo was United na de pauze weliswaar op voorsprong gekomen, maar nadat Ben Godfrey een Norwich-goal per ongeluk had voorkomen en zo een waarschuwing gaf aan The Red Devils, maakte Todd Cantwell van grote afstand op heerlijke wijze gelijk (1-1). De voormalig voetballer van Fortuna Sittard verraste Romero met een poeier van afstand, al zag de Argentijn er niet echt goed uit.

Norwich City had eerder Tottenham Hotspur via strafschoppen verslagen en dat was met Krul op doel ook het scenario waar het tegen United op hoopte. Helemaal toen verdediger Timm Klose de doorgebroken aanvaller Ighalo in blessuretijd naar de grond trok en met een rode kaart moest vertrekken. Krul sleepte zijn elftal met enkele fraaie reddingen naar de verlenging en daarin viel United met talloze aanvallers aan: Anthony Martial, Ighalo, Mason Greenwood en Marcus Rashford stonden bijvoorbeeld tussen de lijnen.

Omdat Norwich City met man en macht verdedigde, kreeg United weinig grote uitgespeelde kansen. Als er eindelijk ruimte was voor een schot, stond er wel een Norwich-verdediger in de weg. The Canaries vochten voor wat ze waard waren en leken stand te houden, vooral dankzij Krul - die in de verlenging een heerlijke redding in huis had op een kopbal van Maguire. Zo leek er een nieuwe heldenrol voor de goalie in de maak, tot dat een afgeslagen voorzet vlak voor tijd voor de voeten viel van Maguire.

Hij schoot onder druk van drie verdedigers van dichtbij de bal langs Krul, die net als bij het eerste doelpunt van United ditmaal volledig kansloos was. Waar het vege lijf in de Premier League vermoedelijk niet meer te redden valt voor Norwich, hoopte de club op een sprookje in de FA Cup. Hoewel het lang een fraai einde leek te krijgen, werd het in de kwartfinale op de valreep uitgeschakeld.


gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020