Ten Hag: "Ziyech geen man van clubliefde, bij Ajax is dat anders"

27 juni 2020, 20:40

Hakim Ziyech werkte zaterdag de laatste training af in Amsterdamse dienst. De middenvelder vertrekt per 1 juli naar Chelsea en nam daarom afscheid bij Ajax. Trainer Erik ten Hag weet dat hij die club zeker gaat missen. "Hakim is geen man van clubliefde, maar bij Ajax is dat toch anders."

Dat zei hij op het clubkanaal van Ajax over de laatste training van Ziyech in Amsterdam. "Ziyech is what you see, is what you get. Je ziet wat zijn emoties met hem doen vandaag", zei ten Hag over zijn pupil. "Het is een emotionele dag voor Hakim, maar hij kijkt er op goede wijze op terug."

Lees ook: Ten Hag helder: "Niemand kan Ziyech opvolgen"

Hoewel Ten Hag ongetwijfeld baalt van het vertrek van Ziyech, ziet hij de Marokkaan wel als een voorbeeld voor de Ajacieden. "Hij komt als een grote meneer binnen bij Chelsea, een internationale topclub. Dat is het voorbeeld voor de jongere spelers. Eerst hier de beste worden, titels winnen en dan de stap maken", stelt de coach, die het niet altijd makkelijk had met Ziyech.

"Hij is een karakter, eigenzinnig. Maar dat maakt hem ook briljant. Hij ziet dingen die anderen niet zien. Soms is hij een nachtmerrie voor een trainer, maar je moet hem de ruimte geven. Als ze dan vanuit hun verantwoordelijkheid gaan spelen, zie je de ontwikkeling. Hij heeft Ajax bij de hand genomen en we zijn samen heel succesvol geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen