"Rentree Robben het beste wat Groningen had kunnen overkomen"

27 juni 2020, 20:18

Hans Nijland is dolblij met de vermoedelijk naderende rentree van Arjen Robben. De oud-directeur van FC Groningen ziet de terugkeer van de aanvaller als 'het beste dat de club kan overkomen'. Eerder op de dag werd Nijland persoonlijk op de hoogte gebracht door Robben. "Dat een speler als Arjen terugkeert op de velden, is een enorme opsteker voor de club en voor het Nederlandse voetbal als geheel." 

Dat vertelt Nijland tegenover Voetbal International. "Het is geen geheim dat ik in mijn tijd altijd heel intensief met Arjen bezig ben geweest, om te proberen hem uiteindelijk terug te halen. Twee of drie keer per jaar ging ik met zijn vader naar Beieren. Een wedstrijdje kijken, veel praten. Toen is het niet gelukt, maar nu wel. Geweldig", vindt de voormalig directeur.  

Hij hoorde achter de schermen wel dat de club bezig was met de komst van Robben. Nijland denkt dat het alleen maar positief kan uitpakken. "We hebben zo'n jonge selectie, al die talenten kunnen alleen maar beter worden door te leren van Arjen. Hij vertelde me vanmiddag dat hij topfit en superambitieus is", aldus Nijland. "Qua seizoenkaarten voorspel ik duizenden extra verkopen, commercieel gaat dit een enorme boost geven. De terugkeer van Arjen Robben is het beste wat FC Groningen had kunnen overkomen." Door zijn rentree is er al een run ontstaan op seizoenkaarten van de club.

Lees ookDe beste social media-items over de terugkeer van Robben

Drent: "Hij heeft helemaal niets te verliezen"

Ook Martin Drent, voormalig ploeggenoot van Robben in zijn eerste periode bij FC Groningen, is zeer positief over de rentree. "Robben terug man, geweldig dat hij dit doet", vertelt Drent tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik hoor mensen zeggen: hij heeft toch alleen maar wat te verliezen? Onzin, hij heeft helemaal niets te verliezen. Zelfs als zijn terugkeer niet slaagt, loopt hij straks met applaus van het veld. Honderd procent. Het is inderdaad wel bizar als je het zo zegt: achttien jaar geleden voetbalde ik met hem samen. Wist je al dat er morgen nóg een persconferentie is? Ik maak ook mijn comeback, haha."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen