Bosz grijpt naast CL-voetbal: "Meer punten dan vorig seizoen"

Bosz grijpt naast CL-voetbal: "Meer punten dan vorig seizoen"

27 juni 2020 – Peter Bosz baalt ervan dat hij met Bayer Leverkusen naast Champions League-voetbal grijpt, maar is ook realistisch. De oefenmeester vindt niet dat hij een slecht seizoen heeft gespeeld en wijst op het hoge puntenaantal van 65. "Vorig seizoen haalden we 58 punten en dat was wel genoeg voor kwalificatie in de Champions League", constateerde Bosz, die met zijn elftal de beste nummer vijf van Duitsland ooit is.

Dat deed hij na de 1-0 zege op FSV Mainz. Omdat concurrent Borussia Mönchengladbach ook won van Hertha BSC (2-1), was het niet genoeg voor de vierde plaats. "Ik wil Gladbach feliciteren met het feit dat ze volgend seizoen in de Champions League spelen", begon Bosz zijn verhaal. "Dat verdienen ze, want ze hadden een geweldig seizoen. Natuurlijk zijn we vandaag een beetje teleurgesteld, maar vorige week was de teleurstelling groter." Toen gaf Bosz de pole position af door te verliezen van Hertha BSC.  

Het was een dure nederlaag, want er werd Champions League-voetbal mee uit handen gegeven. "We hebben 63 punten, dat is veel. Meer dan vorig seizoen", zei Bosz, die desondanks redelijk tevreden was. "Over het algemeen was het een goede tweede helft van het seizoen, maar we weten ook dat we de afgelopen weken niet alle wedstrijden goed hebben gespeeld." In de laatste zeven duels werd er bijvoorbeeld liefst drie keer verloren. 

Havertz slechts invaller
Ook werd de coach gevraagd naar het waarom superster Kai Havertz slechts invaller was tegen FSV Mainz. "Zijn hoofd was te veel bij een andere club. We willen alleen gemotiveerde spelers. Geen spelers die de Chelsea - Manchester City kijken tot middernacht", zei de Nederlandse coach. Er is de laatste tijd veel interesse voor Havertz, onder andere vanuit Engeland zouden de clubs voor hem in de rij staan. 

gerelateerd