Barcelona verliest dure punten in titelstrijd tegen Celta

Barcelona verliest dure punten in titelstrijd tegen Celta

27 juni 2020 – FC Barcelona heeft opnieuw peperduur puntverlies geleden in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Quique Setién speelde zaterdagmidag een uitstekende eerste, maar zeer moeizame tweede helft tegen Celta de Vigo, maar leek door een dubbelslag van Luis Suárez te ontsappen. Een late rake vrije trap van Iago Aspas deed Celta en Real Madrid echter juichen: 2-2. FC Barcelona moest het nog altijd doen zonder de geblesseerde Frenkie de Jong en omdat Sergio Busquets een schorsing uitzat na zijn gele kaart van tegen Athletic Bilbao, moest Setién puzzelen op het middenveld en koos talent Riqui Puig als diens vervanger. Arthur, die nabij een transfer naar Juventus is, zat lang op de bank en viel alleen vlak voor tijd nog even in. Hij zag hoe FC Barcelona de beste eerste helft van na de hervatting speelde, maar alleen uit een ingestudeerde vrije trap van Messi dankzij Suárez scoorde. De kleine Argentijn had zelf ook de zevenhonderdste op zijn schoen, maar schoot een grote kans voor zijn doen opvallend hoog over.

Omdat FC Barcelona in het tweede bedrijf een stuk minder voor de dag kwam, bleek het een dure misser. Na een miscommunicatie achterin kon direct na de pauze Okay Yokuslu plots vrij doorlopen en de bal breedleggen op de meegelopen Fedor Smolov. Hij zorgde van dichtbij voor de eerste tegentreffer van FC Barcelona na de coronastop, desondanks speelde Marc-André Ter Stegen een van zijn beste duels voor de Catalanen. In het tweede bedrijf werd Celta, dat met Rafinha, Denis Suárez, Jeison Murillo en Noltio een flink aantal voormalig Barça-spelers op het veld had staan, steeds sterker.

Toch scoorde Suárez na ruim een uur spelen met een beetje geluk zijn tweede van de avond op aangeven van Messi. Uit de draai punterde hij de 1-2 tegen de touwen en dus leek FC Barcelona te ontsnappen, maar vlak voor tijd deed Iago Aspas FC Barcelona opnieuw pijn. De buitenspeler, die de laatste jaren vaak scoort tegen FC Barcelona, schoot een vrije trap leep binnen om de muur heen en liet Ter Stegen op die manier kansloos.

De Duitse keeper had zijn team vaak gered, maar kon nu niets meer doen. In de vijf minuten blessuretijd had hij het drukker dan zijn collega: Ter Stegen redde enkele seconden voor tijd zelfs nog op de doellijn op de vrijwel zekere winnende treffer. Daardoor is er aan het gelijkspel weinig af te dingen, voor FC Barcelona - dat door het punt wel voor even koploper is. Real Madrid kan met een zege op Real Mallorca de kop wel alleen innemen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020