Leeds houdt uitzicht op Premier League, remise voor De Wijs

27 juni 2020, 18:03

Leeds United heeft zaterdagmiddag een reuzenstap gezet naar promotie naar de Premier League. De ploeg van Marcelo Bielsa kende een dramatische herstart van het Championship, maar won in de tweede ronde van een directe concurrent Fulham met duidelijke cijfers: 3-0. Verder gaf Jordy de Wijs een zege in de slotfase uit handen.

Bielsa ligt net als vorig seizoen op koers voor directe promotie naar de Premier League, maar afgelopen jaar ging het in de slotfase mis en werd het team derde. De play-offs werden uiteindelijk verloren van Derby County. Dat scenario wil Leeds voor dit seizoen zeker voorkomen, ondanks de nederlaag bij de herstart en met deze royale zege blijft de voorsprong ruim. Voormalig PEC Zwolle-middenvelder Mateusz Klich deed negentig minuten mee bij Bielsa.

Late remise voor De Wijs

Ook voor Jordy de Wijs staat er met Hull City nog veel op het spel na de herstart: namelijk handhaving. De kersverse aanvoerder verloor dertien van de laatste vijftien duels en was dicht bij de eerste zege sinds 4 januari (!) tegen Birmingham City. Oud-Willem II-speler Daniel Crowley maakte een goal en gaf een assist voor de thuisploeg, dat een nederlaag via Gary Gardner vlak voor tijd voorkwam.

Lees ook: De Wijs maakt indruk bij Hull en kan nieuw contract tekenen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen