Wonder van Werder voltooid, Fortuna Düsseldorf degradeert

Wonder van Werder voltooid, Fortuna Düsseldorf degradeert

27 juni 2020 – Het wonder van Werder Bremen is zaterdagmiddag voltooid. De club van Davy Klaasen speelde een krankzinnig goede eerste helft, waarin het de basis legde voor een ruime overwinning (6-1) en het legde de druk op Fortuna Düsseldorf. Zij verzaakten op bezoek bij Union Berlin (3-0), waardoor het degradeert naar de 2. Bundesliga. Klaassen nam in de tweede helft nog een doelpunt voor zijn rekening.En daarmee is het wonder van Werder compleet. De ploeg van Florian Kohfeldt wist vooraf dat het moest winnen, het liefst met ruime cijfers. In de openingsfase waren de bezoekers sterker, maar na twintig minuten kwam de bal met een gelukje bij Yuya Ösako, die van dichtbij simpel de openingstreffer binnenschoot. Een opsteker van jewelste voor Bremen, dat binnen zeven minuten nog twee keer scoorde. Bij de treffer van Milot Rashic zag de keeper van 1. FC Köln er overigens erg slecht uit.

Na een uur voetballen had Werder Bremen het verschil in doelsaldo (vier goals) al goed gemaakt, want het stond mede dankzij een intikker van Klaassen uit de rebound na zestig minuten voetbal al liefst 5-0 voor. Dat is meer dan de helft van het totaal aantal treffers in eigen huis in het gehele seizoen (dat stond op 9). Ondanks dat de bezoekers nog een keer scoorden, werd het geen seconde spannend meer en was de ontlading groot bij Werder Bremen na de uiteindelijke 6-1 zege.

Helemaal veilig is Werder Bremen overigens nog zeker niet, het is door de zestiende plaats namelijk veroordeeld tot het spelen van play-offs. Morgen (zondag) weet de ploeg wie het treft in de play-offs (Heidenheim of HSV) en over ruim een week is al bekend of Werder Bremen de play-offs heeft overleefd. Maar de eerste reuzenstap is gezet door Klaassen en consorten. Blijven zij behouden voor de Bundesliga? 

Union Berlin – Fortuna Düsseldorf 3-0
In de negen duels na de herstart wonnen de bezoekers alleen van Schalke 04, maar verloor het anderzijds ook pas tweemaal. Tegen Union Berlin speelden de gasten gespannen, helemaal toen Werder op voorsprong was gekomen én de thuisploeg met heel veel geluk tot scoren kwam. Anthony Ujah werkte de bal na een klein half uur over de lijn, al zag dat vrijwel niemand. De doellijntechnologie deed haar werk echter, waardoor de voorsprong een feit was. De druk op Fortuna Düsseldorf nam zichtbaar toe. 

Toen het in de tweede helft 2-0 werd, ditmaal op aangeven van Ujah, spraken de gezichten bij Fortuna Düsseldorf boekdelen. De ruime voorsprong bij Werder Bremen zou niet meer worden goed gemaakt en de op dat moment drie treffers die nodig waren om het vege lijf te redden, waren gezien het spelbeeld volstrekt onrealistisch voor Fortuna. De schade werd zelfs alleen maar erger voor de bezoekers. Na twee jaar Bundesliga komt er voorlopig weer een einde aan de periode van Fortuna Düsseldorf op het hoogste niveau van Duitsland. Hoewel het de laatste dertien speelrondes op de veilige zestiende plaats stond, valt het doet rechtstreeks voor de club.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021