De Ligt draagt bij aan royale zege van matig Juventus op Lecce

De Ligt draagt bij aan royale zege van matig Juventus op Lecce

26 juni 2020 – Juventus heeft vrijdag een plichtmatige zege geboekt op Lecce. Na een bijzonder matige eerste helft, liep de Oude Dame in het tweede bedrijf over de tien man van de laagvlieger heen. Hoogstaand was het geen seconde, maar net als tegen Bologna waren doelpunten van Ronaldo en Dybala genoeg om de voorsprong in de titelstrijd te behouden. Ook Gonzalo Higuaín en Matthijs de Ligt kwamen op het scorebord (4-0). Toch zag het er niet naar uit dat het een makkelijke avond zou worden voor Juve en dat was het tot de rode kaart van Fabio Lucioni ook niet. Juventus ploeterde, speelde met de voet op de rem en zag dat de nummer achttien van Italië gevaarlijker was dan de nummer één. In de laatste drie duels incasseerde Lecce liefst vijftien (!) tegentreffers, maar hield in het in Turijn in de beginfase uiterst simpel dicht tegen de koploper.

Dat veranderde toen Lucioni blunderde in de opbouw, de bal verloor en vervolgens Rodrigo Bentancur naar de grond werkte. Een rode kaart was het onvermijdelijke gevolg, waardoor Juve opeens in een zetel zat. Ondanks dat het het overtal amper goed uitspeelde, had Federico Bernardeschi vanaf een meter moeten scoren en kopte Cristiano Ronaldo vlak voor rust uit een hoekschop volledig vrij onbegrijpelijk over het doel.

Het was door de rode kaart echter niet de vraag of, maar vooral wanneer de thuisploeg de ban zou breken. Dat gebeurde na de pauze al vrij snel en net als tegen Bolgona maakte Paulo Dybala een wonderschoon doelpunt van buiten het zestienmetergebied. De Argentijn werd vrijgespeeld en schoot de bal loepzuiver in de winkelhaak. Niet veel later schoot Cristiano Ronaldo een zelfverdiende strafschop, ook net als afgelopen dinsdag, tegen de touwen, waardoor het duel was gespeeld.

Invaller Gonzalo Higuaín luisterde zijn rentree na de coronastop vlak voor tijd op met een harde poeier na een fraaie hakbal van Ronaldo. Dat was in een fase dat Lecce het duel al had opgegeven en directe daarna kopte De Ligt van dichtbij een corner binnen. De uitslag was niet geflatteerd, maar echt overtuigend speelde de Oude Dame niet. Wel hield het voor het vierde officiële duel op rij de nul na de coronastop. 

De Ligt kende verder een probleemloze avond en viel na een klein uur nog op met een heerlijke sliding tackle, waarmee hij een counter eruit haalde. Even daarna schoot hij bovendien van afstand rakelings naast, al kwam hij uiteindelijk dus wel op het scoreformulier. De Nederlandse verdediger speelde net als alle duels na de hervatting negentig minuten mee en zet met Juventus een volgende stap naar de landstitel. Hoewel het programma met onder andere AC Milan, Atalanta, Lazio en AS Roma zwaar is, heeft de Oude Dame opnieuw goede papieren voor de negende titel op rij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020