Feyenoord houdt Kökcü met contract tot en met 2025 aan boord

26 juni 2020, 20:12   Bijgewerkt: 26 juni 2020, 20:19

Feyenoord heeft vrijdag een akkoord bereikt met Orkun Kökcü over een nieuw contract. De middenvelder gaat zijn handtekening zetten onder een verbintenis die hem tot en met liefst 2025 (!) aan de club bindt. Daarmee krijgt het talent een fikse opwaardering van zijn contract, zowel in lengte als ook in de voorwaarden. Bovendien is een transfer in de komende zomer zo goed als zeker uitgesloten. 

"Orkun heeft zich het afgelopen seizoen enorm goed doorontwikkeld en in zijn nog jonge loopbaan al grote stappen gezet", looft technisch directeur Frank Arnesen. "Daarvoor willen we hem graag belonen. We hebben er alle vertrouwen in dat die ontwikkeling zich de komende jaren voort zal zetten. Bovendien is het voor ons heel mooi dat we zo'n talentvolle speler langer aan ons weten te binden."

Lees ookKökcü hoeft niet weg: "Wil Feyenoord wel dat ik blijf?"

Daarmee komt een wens van trainer Dick Advocaat in vervulling, omdat hij het helemaal ziet zitten in Kökcü, die zich in de afgelopen tijd in de kijker speelde van diverse clubs. De middenvelder, die tot nu toe 47 wedstrijden voor Feyenoord speelde, staat er goed op bij buitenlandse clubs. Onder meer Arsenal en Sevilla hebben belangstelling, maar met dit signaal zal Kökcü deze zomer in De Kuip blijven.

Dat is dus goed nieuws voor Advocaat, aangezien hij zijn middenveld met Renato Tapia en Oguzhan Özyakup al enigszins zag leeglopen in de zomer, helemaal als Kökcü ook nog zou vertrekken. Het talent blijft en ook Özyakup zou open staan voor een nieuwe verhuurperiode, terwijl Mark Diemers al werd gepresenteerd als aanwinst. Dat geeft de ervaren coach de nodige opties voor komend seizoen.

Bovendien is het een goed signaal naar de andere spelers, voor wie belangstelling is. De onderhandelingen met Kökcü verliepen lange tijd moeizaam, vooral omdat Feyenoord hem niet de financiën kon bieden die hij graag wilde. Omdat het nu wel gelukt is, kan de club hem op termijn ook voor een hoger bedrag verkopen. Anders hadden ze hem deze zomer vermoedelijk moeten verkopen om nog een leuk bedrag over te houden aan de transfer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen