'PEC haalt Strieder binnen: contract voor twee seizoenen'

26 juni 2020, 20:18

PEC Zwolle gaat zich voor komend seizoen versterken met Rico Strieder. De Duitse middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent een contract voor twee seizoenen in Overijssel. Afgelopen seizoen werd hij al verhuurd door de Domstedelingen. Er wordt een kleine transfersom betaald en er is een doorverkoopclausule bepaald.

Dat schrijft De Stentor. PEC Zwolle gaf aan in de coronacrisis in principe geen transfersommen te betalen, toch komt er volgens het regionale dagblad een klein bedrag op tafel. Dat kan mede omdat Gustavo Hamer op korte termijn de overstap gaat maken naar Coventry City, wat PEC Zwolle een kleine twee miljoen euro oplevert. Met dat geld wordt de komst van Strieder onder andere gefinancierd.

Daarnaast heeft FC Utrecht een doorverkooppercentage bedongen op de controleur, die nog tot en met 2021 onder contract staat in de Domstad. Desondanks laat die club hem vertrekken, omdat zijn rol in de laatste jaren minder groot is geworden. Hoewel hij bij PEC Zwolle slechts zes officiële duels speelde door de coronastop, maakte hij genoeg indruk op de technische staf om blijvend overgenomen te worden.

Lees ook: 'PEC Zwolle wil Strieder houden en grijpt naast transfervrije Smal'

De 27-jarige Strieder speelde in de jeugdopleiding voor Bayern München, waar hij tot één optreden in de hoofdmacht kwam. Erik ten Hag haalde in 2015 hem naar FC Utrecht, waar hij tot ruim honderd officiële wedstrijden kwam in het eerste team.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen