De Jong nog afwezig bij Barça, Arthur wel gewoon in selectie

26 juni 2020, 19:20   Bijgewerkt: 26 juni 2020, 19:25

Frenkie de Jong ontbreekt komend weekend definitief ook nog bij FC Barcelona. De middenvelder kampt met een spierblessure en er werd al geschreven dat hij de komende duels zou missen. Trainer Quique Setién heeft hem inderdaad niet opgenomen in de selectie voor het treffen met Celta de Vigo van komend weekend.

Verder zijn er geen grote verrassingen bij de Catalanen, behalve dat Sergio Busquets ook niet bij de selectie zit. De middenvelder pakte afgelopen week tegen Athletic Bilbao een gele kaart en is daardoor geschorst. Dat zorgt voor een probleem bij Setién: wie moet hij als verdedigende middenvelder opstellen? "Riqui Puig is een goede optie", erkende de coach. "Hij heeft eerder al kansen gehad, maar we bekijken nu van dag tot dag of hij ditmaal ook gaat spelen."

Lees ookFrenkie de Jong mist komende vier duels van Barcelona

Het talent kwam tot dusver slechts zes duels in actie vanwege de forse concurrentie op het middenvelder in Catalonië. Toch ziet Setién veel potentie bij de middenvelder. "Hij heeft een uitstekende instelling en haalde de laatste tijd een goed niveau als hij speelde. Ook op de training zien we veel goede dingen bij hem." Voor zijn optreden tegen Athletic werd hij zelfs beloond met de prijs van 'Man-of-the-Match'. 

Verder werd de coach gevraagd naar de situatie rondom middenvelder Arthur, die wel gewoon bij de wedstrijdselectie zit. "Dit is een hele ongebruikelijke situatie", erkende Setién. "Hij is nog steeds een belangrijke speler, net als alle andere spelers in de selectie. We hebben hem dit weekend nodig. Zoals het er nu naar uitziet, traint hij nog mee en zit hij bij de selectie. In dat geval kan hij ook spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen