'FC Twente informeert bij John, ook Cerny op het lijstje'

26 juni 2020, 17:11

FC Twente is node op zoek naar een buitenspeler. De Tukkers hebben om die reden geïnformeerd bij het management van Ola John. Ook Vaclav Cerny staat op het lijstje in Enschede, waar men de afgelopen weken geprobeerd heeft om Ricky van Wolfswinkel en Klaas-Jan Huntelaar binnen te halen.

TC/Tubantia weet dat FC Twente een oriënterend gesprek heeft gevoerd met John (28), die momenteel onder contract staat bij Vitória Guimarães. Die club nam hem in 2018 transfervrij over van Benfica, dat in 2012 nog liefst twaalf miljoen euro betaalde aan FC Twente voor de talentvolle buitenspeler. John heeft zijn belofte nooit echt waargemaakt in Portugal en is ook dit seizoen geen vaste waarde bij Vitória Guimarães, waardoor er mogelijk ruimte ligt om zijn tot in 2021 lopende contract af te wikkelen in deze zomer.

Het regionale dagblad weet ook dat Cerny op de lijstjes staat: de Tsjech heeft bij FC Utrecht geen indruk gemaakt. De Domstedelingen betaalden vorig seizoen nog zo'n 750.000 euro voor hem, waardoor ze hem ongetwijfeld niet zomaar zullen laten gaan. Zijn verbintenis loopt minimaal door tot en met de zomer van 2022. 

Huntelaar en Van Wolfswinkel

Volgens Tijmen van Wissing, FC Twente-watcher bij RTV Oost, waren ook Huntelaar en van Wolfswinkel in beeld in Enschede. Eerstgenoemde tekende echter bij in Amsterdam, terwijl de spits van FC Basel niet haalbaar lijkt. Ook erkent Van Wissing dat de club hard op zoek is naar buitenspelers, maar komt met andere namen op de proppen. 

"Technisch directeur Jan Streuer verzekerde mij vrijwel wel de komst van een uitstekende buitenspeler op leeftijd: een Nederlander. Dan moet je misschien wel aan Elia gaan denken", suggereert de journalist. Elia (33) speelde tussen 2007 en 2009 bij FC Twente en is komende zomer transfervrij na zijn vertrek bij Istanbul BB. Al voldoet ook John in zekere zin aan het door Van Wissing gestelde profiel. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen