Koeman boycot Veronica Inside niet: "Niemand weigeren"

25 juni 2020, 23:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In tegenstelling tot de spelers van Oranje en Jong Oranje en de speelsters van de Oranje Leeuwinnen, boycot Ronald Koeman Veronica Inside niet. Het programma raakte vorige week in opspraak door een ongepaste 'grap' van Johan Derksen, waarna de internationals lieten weten niet meer met het programma te willen praten. Koeman kiest zelf niet voor een boycot.

De bondscoach heeft begrip voor de spelers, maar kiest er zelf voor om Veronica Inside wel te woord te staan. "We gaan niemand weigeren", zegt Koeman. tegen De Telegraaf. "Als ik een persconferentie geef, mag iedereen vragen stellen en daar geef ik antwoord op. Over racisme denken we hetzelfde. Ik denk dat de bewustwording door dit alles alleen maar sterker is geworden. Ik hoop dat dit er uiteindelijk toe bijdraagt dat we in Nederland wat meer rekening met elkaar gaan houden. Als we met racisme te maken krijgen in een stadion, zal ik er ook achter staan als de spelers van het veld lopen. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen."

Van zijn spelers hoorde Koeman dat de selectie Veronica Inside wel boycot. "Ik vond het statement oké", reageert Koeman. "Virgil van Dijk belde mij en besprak het met me. Ik wist dat de groep vanuit het verleden, in een periode dat het wat minder ging met Oranje, moeite had met de manier waarop ze werden benaderd door het programma. Hoe het nu op tv kwam, was voor de groep de druppel."

Het gesprek met captain Van Dijk was een goede, stelt Koeman. "Je bespreekt dan wat de overwegingen zijn om wel of geen actie te ondernemen. Ik heb hem gevraagd: 'Moet je het doen? Want je krijgt hem ook driedubbel terug soms.' Hij zei: 'Trainer, dit is zo belangrijk!' Ik antwoordde: 'Als de groep unaniem is, steun ik je. Ga er voor, dan'. Zo is het gegaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen