Blunders van Southampton helpen Arsenal aan volle pond

25 juni 2020, 21:05   Bijgewerkt: 25 juni 2020, 22:32

Arsenal heeft voor het eerst sinds de coronastop weer eens drie punten gepakt in de Premier League. Met dank aan individuele fouten aan de kant van Southampton konden de Londenaren donderdag simpel met 0-2 winnen. Arsenal heeft het rechterrijtje zodoende weer verlaten.

Arsenal verloor na de coronastop van Manchester City en Brighton & Hove Albion en verkeerde daardoor al snel weer in een crisis. Dat de ploeg op bezoek bij Southampton al na twintig minuten op voorsprong kwam, was het steuntje in de rug dat de ploeg van Mikel Arteta goed kon gebruiken. Southampton-keeper Alex McCarthy ging gigantische de fout in door de bal tegen Arsenal-spits Eddie Nketiah aan te schieten. Het Engelse talent kon de bal vervolgens simpel in het doel tikken: 0-1.

Arsenal was in die fase de betere ploeg en begon opvallend fris en scherp aan het duel. In de openingsfase werd er ook al een goal van Nketiah afgefloten door buitenspel en had Pierre-Emerick Aubameyang al de lat geraakt. Na de goal zakte het team van Arteta wat weg en kreeg ook Southampton kansen. De thuisploeg was er één keer via Shane Long heel dichtbij, maar zijn inzet werd gekeerd door Emiliano Martinez. Long zag zodoende zijn zeventiende goal van het seizoen in rook opgaan.

Net op het moment dat Southampton in de tweede helft wilde gaan aanzetten voor een slotoffensief, sloeg Arsenal weer toe. Pierre Emile Højbjerg speelde de bal te hard terug op verdediger Jack Stephens, die Aubameyang er met de bal vandoor zag gaan. Hij trok aan de noodrem en kreeg directe rood. Uit de vrije trap die volgde kon invaller Joe Willock uit de rebound de 0-2 binnen tikken. Ook hier zag keeper McCarthy er niet goed uit.

Door de zege verlaat Arsenal het rechterritje en staat de ploeg nu negende. Arteta en consorten mogen zodoende nog altijd hopen op het behalen van een Europees ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen