Sneijder wilde voor mislukte EK 2012 al thuisblijven door de sfeer

25 juni 2020, 15:14   Bijgewerkt: 25 juni 2020, 15:19

Wesley Sneijder wilde in aanloop naar het mislukte EK 2012 eigenlijk al niet meer mee naar het toernooi in Polen en Oekraïne. De middenvelder voelde dat een gevoel van teamgeest ontbrak en was voornemens om thuis te blijven. Na een gesprek met zijn toenmalige vrouw Yolanthe Cabau en Oranje-aanvoerder Mark van Bommel besloot hij echter toch overstag te gaan, zonder succes.

Dat vertelt hij in zijn nieuwe biografie die komend weekend uitkomt, opgepikt door het ANP. 'Er werd van alles gelekt, spelers lulden onderling over elkaar. De pers speelde een belangrijke rol in die verdeeldheid binnen de groep', steekt Sneijder van wal in zijn boek. Er waren volgens de recordinternational twee kampen binnen Oranje: eentje die vond dat Robin van Persie moest spelen, het andere deel vond dat Klaas-Jan Huntelaar in de basis hoorde te staan. Laatgenoemde kon bovendien niet overweg met captain Van Bommel, wat ook voor onrust zorgde.

Lees ookSneijder over relatie: "Feesten met vrouwen en drank"

'Achteraf gezien hadden ze misschien iemand naar huis moeten sturen' denkt Sneijder. 'Wie precies maakt niet uit. Voor het schokeffect. Maar nu bleven we met twee kampen tegenover elkaar staan. Het kamp-Van Persie en het kamp-Huntelaar.' Eerstgenoemde genoot vanuit het WK 2010 het vertrouwen van Van Marwijk. 

De middenvelder probeerde er op zijn beurt ook alles aan te doen, maar had weinig succes. 'Ik heb Van Bommel, Van der Vaart, Huntelaar, Ooijer en Nigel de Jong nog een keer in zo'n huisje bij elkaar geroepen. Laten we kappen met die ongein, met dat geleuter. Laten we gewoon met z'n allen naar dat toernooi toeleven', zei Sneijder. 'Ik kan niet precies aangeven wie waaraan schuldig was. Ja, te veel grote ego's bij elkaar. De opofferingsgezindheid van 2010 bestond niet meer. Maar ik ben gegaan, met tegenzin. Vooral omdat ik het Oranje-shirt wilde dragen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen