Roozemond: "Zaten voor de corona-uitbraak in een upsing"

25 juni 2020, 14:00

Heerenveen's algemeen directeur Cees Roozemond staat positief tegenover de toekomst van zijn club. Hoewel de Friezen voor de coronacrisis al structurele verliezen draaide en ook met de hoge lasten van het Abe Lenstra Stadion in een vervelend rijtje zitten, denkt Roozemond dat de toekomst er positief uitziet. "Als misschien wel enige club in de Eredivisie konden wij op het moment van de uitbraak zeggen dat wij in een upsing zaten."

Dat vertelt hij tegenover het Friesch Dagblad. "We hadden net een nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd en hadden voor het eerst sinds jaren tegen Ajax weer een uitverkocht huis. We verloren jammerlijk, maar na de wedstrijd was het ouderwets gezellig in de commerciële ruimtes", herinnert Roozemond. "Iedere maand kreeg de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen er tien leden bij. We hadden echt het idee dat we ergens onderweg naar waren. En toen kwam de corona. En werd alles anders. We werden de berg afgeduwd en eenmaal beneden stonden we weer op nul."

Heerenveen is een van de clubs die jaarlijks structureel verlies lijdt, waardoor er spelers verkocht moeten worden om de tekorten aan te vullen. Geen schande, vindt Roozemond. "We hebben altijd gezegd: ons grootste investeringsmodel is het hebben van spelers die potentieel hebben", stelt hij. "We zijn een opleidingsclub en ook een scoutingsclub. Heerenveen ontleent zijn bestaansrecht al heel veel jaren aan het doorverkopen van spelers. En we staan daar niet alleen in, andere clubs moeten dat ook. Steeds meer clubs nemen de opbrengst van de transfers zelfs al in de totale omzet mee. Bij ons is het nog altijd een separate post.''

Lees ook: Ook geplaagd sc Heerenveen vraagt huurverlaging aan

Mede daarom probeert de club spelers met veel waarde te behouden met lange contracten. "Chiddi Ejuke, Joey Veerman, Ibrahim Dresevic, Mitchell van Bergen. Daarvan zou je kunnen zeggen dat ze onze pareltjes zijn", aldus Roozemond. "En laat dat nou net de vier spelers zijn die voor meerdere jaren vastliggen. Het is dus niet zo dat die dadelijk met een aflopend contract het stadion uitlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen