Nieuw kunststukje Atalanta: winst na 0-2 achterstand tegen Lazio

25 juni 2020, 08:35

Stuntploeg Atalanta Bergamo blijft vriend en vijand verrassen en heeft woensdag voor een nieuw kunststukje gezorgd. Ondanks een eigen goal van Marten de Roon en een vlugge 0-2 achterstand tegen Lazio, werd de titelkandidaat knap met 3-2 verslagen. Het team van Gian Piero Gasperini staat zodoende stevig op plaats vier. Lazio heeft voor het eerst in 21 speelronden weer eens verloren in de competitie.

Lazio en Atalanta zijn dit seizoen misschien wel de meest aantrekkelijke ploegen van de Serie A en dus was het niet verwonderlijk dat er direct genoeg activiteit plaatsvond voor de doelen. Lazio kwam beter uit de startblokken en kon na zes minuten al de armen in de lucht steken. De ploeg kwam snel door op de rechterkant, waarna een harde en lage voorzet door Marten de Roon ongelukkig in het doel werd geschoten. De zorgen voor Atalanta werden groter toen Sergej Milinkovic-Savic de bal na twaalf minuten fraai in de verre bovenhoek stuurde: 0-2.

Lazio zat op rozen en ging verdiend aan de leiding. Eerder dit seizoen was het tussen beide teams juist andersom verlopen en gaf Atalanta tegen Lazio een 3-0 voorsprong uit handen (3-3). Nu was Atalanta de ploeg die de comeback maakte. Nog voor de pauze bracht Robin Gosens de spanning terug door een voorzet van Hans Hateboer zeer knap in de hoek te koppen. Hij maakte alweer zijn achtste goal van het seizoen.

Lazio had het moeilijk in die fase en had ook na de pauze de handen vol aan het energieke Atalanta. Het vertrouwen was groot bij de thuisploeg door de vier zeges op rij die het boekte voor dit duel. Lazio won overigens ook de vorige vier duels in de Serie A, maar zag de thuisploeg halverwege de tweede helft langszij komen. Atalanta-middenvelder Ruslan Malinovskyi haalde verwoestend uit en knalde de bal steenhard hoog in het doel.

Daar bleef het niet bij, want zoals wel vaker dit seizoen sloeg Atalanta toe in de slotfase. Tien minuten voor tijd kopte José Luis Palomino raak bij de tweede paal: 3-2. Atalanta liet vervolgens nog enorme kansen liggen om het duel te beslissen, maar gaf ondanks de spanning de winst niet meer weg. Zeer knap gezien de 0-2 achterstand al vroeg in de wedstrijd.

De Champions League-deelnemer staat vierde en stevent zodoende af op een nieuw seizoen in het miljardenbal. De voorsprong op nummer vijf AS Roma is met zes punten vrij ruim. Lazio staat tweede met vier punten achterstand op Juventus en kan zich in de laatste elf speelronden weinig misstappen meer veroorloven.

Overige uitslag:

AS Roma - Sampdoria 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen