Liverpool geeft show weg en staat nu echt op matchpoint

24 juni 2020, 23:11   Bijgewerkt: 24 juni 2020, 23:43

Dankzij vier prachtige doelpunten heeft Liverpool woensdagavond in stijl gewonnen van Crystal Palace: 4-0. De onbedreigde koploper was op eigen veld veel te sterk voor de ploeg uit Londen, die in de middenmoot van de Premier League bivakkeert. Liverpool kan zich nu echt gaan opmaken voor het eerste kampioenschap sinds 1990.

Als Manchester City donderdag niet wint op bezoek bij Chelsea, dan is Liverpool officieel kampioen van de Premier League. Een lange hunkering is daarmee ten einde. Van kampioenspanning is door de situatie van Liverpool al lange tijd geen sprake meer en dus speelde de ploeg woensdag lekker vrijuit tegen Palace. Die ploeg parkeerde de bus, maar kon de klasse van Liverpool uiteindelijk toch niet aan.

Bij de thuisploeg stonden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum (afgelopen weekend bankzitter) in de basis. Zij zagen dat er een stilstaand moment voor nodig was om de ban te breken. Een prachtige vrije trap van specialist Trent Alexander-Arnold sloeg een bres in de defensie na iets meer dan twintig minuten spelen. Nog voor rust werd de marge verdubbeld door Mohamed Salah. De buitenspeler werd in stelling gebracht door een sublieme pass van Fabinho. Salah schudde Patrick van Aanholt makkelijk van zich af en schoot prima raak.

Fabinho was bij de 2-0 dus aangever en nam na rust zelf het heft in handen. De middenvelder die niet vaak scoort besloot te schieten en duwde de bal van grote afstand strak in het doel: 3-0. Zijn goal in de 54ste minuut was de definitieve beslissing, al was er überhaupt nauwelijks sprake van spanning in het duel. Het slotakkoord kwam op naam van Sadio Mané, die twintig minuten voor tijd het eindstation was van een prima aanval en zodoende ook in de vreugde mocht delen: 4-0.

Liverpool kan achterover leunen en donderdag relaxt kijken naar Chelsea - City. Wint de ploeg van Pep Guardiola die wedstrijd, dan kan Liverpool de klus volgende week donderdag zelf klaren in de uitwedstrijd tegen uitgerekend Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen