Vertonghen is verbaasd door Overmars: "Ik schrik er wel van"

24 juni 2020, 22:10

De werkwijze van Marc Overmars heeft voor verbazing gezorgd bij Jan Vertonghen. De verdediger loopt uit zijn contract bij Tottenham Hotspur en was zodoende een optie voor Ajax, maar de directeur kondigde deze week aan dat de Belg niet komt. Merkwaardig, vindt Vertonghen.

"Wij hebben andere keuzes gemaakt", aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Ajax TV. We hebben vertrouwen in Botman en Lisandro Martinez kan ook centraal achterin spelen. En Jan is denk ik geen linksback meer", aldus de directeur. Een vreemde werkwijze vindt Vertonghen. Hij is niet teleurgesteld dat hij niet kan terugkeren bij Ajax. "Het is geen ontgoocheling, want dat was al lang duidelijk", reageert Vertonghen bij Sporza. "Alleen komt het nu pas in de media. Ik schrik er wel van dat het zo expliciet wordt gezegd."

"Ajax zal altijd bijzonder zijn voor mij, maar eigenlijk was het op geen enkel moment aan de orde. Ik had zelf al gezegd dat ik niet wou concurreren met mijn goeie vriend Daley Blind. Hij doet het daar supergoed." Vertonghen is niet bang dat er geen mooie club komt. "Ik kan nu weinig zeggen, maar er beweegt genoeg. Alleen wachten de meeste ploegen af tot de huidige competities uitgespeeld zijn en ze zeker zijn van hun tv-geld. De transfer van Timo Werner naar Chelsea bewijst alvast dat er nog geld genoeg omgaat in de markt. Eens de bal aan het rollen gaat, komt het wel goed."

Lees ookAjax ziet af van Vertonghen: "Andere keuzes gemaakt"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen