Internazionale verliest het hoofd én uitzicht op titel met gelijkspel

24 juni 2020, 21:42   Bijgewerkt: 25 juni 2020, 00:10

In een spectaculair duel is Internazionale er woensdag niet in geslaagd om middenmoter Sassuolo van zich af te schudden. De thuisploeg had het duel in handen, maar liet de bezoekers in een spannende slotfase terugkomen en eindigde het duel door een rode kaart van Milan Skriniar met tien man: 3-3. De kansen op de titel zijn daardoor veel kleiner geworden.

Inter is dit seizoen titelkandidaat en staat derde. Sassuolo bezet de twaalfde plaats, maar liet direct zien dat het niet bang was om het eigen spel te spelen. De bezoekers zochten brutaal de aanval en waren prima in balbezit. Het leidde tot de openingsgoal na vier minuten, die op naam kwam van Francesco Caputo. Hij scoorde na een fijne pass van Filip Djuricic. Sassuolo was de betere, maar ging de rust in met een achterstand. Een rake penalty van Romelu Lukaku (negentiende goal) betekende op slag van rust de gelijkmaker en Cristiano Biraghi maakte er kort daarna zelfs 2-1 van. Hij schoot hard raak in de korte hoek: 2-1.

Na de pauze was het duel nog steeds vermakelijk. Na een uur spelen liet Inter de kans liggen om de 3-1 te maken en dat kon Roberto Gagliardini zichzelf aanrekenen. Hij pegelde de bal op de lat; een niet te missen kans die er toch niet in ging. Tien minuten voor tijd werd die goal Inter fataal, toen Domenico Berardi een penalty benutte en de 2-2 maakte. Borja Valero pegelde Inter daarna weer op voorsprong, maar wederom was het niet genoeg. Giangiacomo Magnani zorgde voor de sensationele 3-3. Toen Skriniar vervolgens nog rood kreeg, was het helemaal mis bij Inter. Bij de thuisploeg kwam Stefan de Vrij overigens na 54 minuten binnen de lijnen en hij kon de boel niet bij elkaar houden.

Inter snijdt zichzelf door de remise lelijk in de vingers. Het staat derde met vier punten minder dan Lazio en acht punten minder dan Juventus.