FC Barcelona legt de druk bij Real dankzij moeizame zege

23 juni 2020, 23:58   Bijgewerkt: 24 juni 2020, 08:25

FC Barcelona heeft de koppositie in elk geval voor even weer overgenomen van Real Madrid. De Catalaanse grootmacht overtuigde dinsdagavond wederom niet echt tegen Athletic Bilbao, maar won dankzij een treffer van invaller Ivan Rakitic wel: 1-0. Lionel Messi gaf de assist, zijn 250ste namens de Catalanen, maar moest opnieuw zijn zevenhonderdste treffer uitstellen.

De kleine Argentijn jaagt sinds zijn goals tegen Real Mallorca en Leganés al op zijn zevenhonderdste doelpunt namens club en land in zijn loopbaan, maar kwam tegen Sevilla niet tot scoren. Dat was ook het duel waarin FC Barcelona punten morste, dat Real Madrid aan de koppositie hielp. Tegen Athletic stond hij samen met Antoine Griezmann en Luis Suárez voorin, maar het trio speelde weinig klaar en laatstgenoemden werden voortijdig gewisseld.

FC Barcelona mocht vooral blij zijn dat het in de eerste helft het doel schoon hield. Na de coronastop kreeg het in vier duels geen enkele tegentreffer, maar daarvoor had het het nodige geluk én mocht het Sergio Busquets en keeper Marc-André ter Stegen danken dat dat ook dinsdagavond zo was in Camp Nou. Busquets kreeg later in het duel overigens wel een gele kaart, waardoor hij tegen Celta de Vigo zal ontbreken.

Frenkie de Jong, die niet bij de selectie zat, is dan ook nog niet wedstrijdfit, waardoor trainer Quique Setién een flinke puzzel moet vervullen op het middenveld. De kans is groot dat Rakitic een basisplaats krijgt, want de Kroaat viel uitstekend in na ruim een uur spelen. Tien minuten na zijn entree liep hij door en kreeg de bal terug van Messi, die daarmee zijn 250ste assist gaf. Rakitic maakte zijn vijftigste La Liga-doelpunt, 25 voor Sevilla en even zoveel voor Barça. 

Messi kreeg nog een aantal kansjes op zijn zevenhonderdste treffer, maar schoot tot tweemaal toe de bal rakelings naast het doel van Athletic. Ansu Fati raakte in extra tijd nog de paal. Desondanks sleepten de Catalanen de zege over de streep, waarmee het de druk bij concurrent Real Madrid legt. Zij gaan bij een zege op laagvlieger Real Mallorca echter wel weer over de Catalanen heen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen