Belangrijke zege Tottenham, mede dankzij jubilaris Kane

23 juni 2020, 23:10

Tottenham Hotspur heeft dinsdagavond een belangrijke zege geboekt in de strijd om de Europese tickets. De ploeg van José Mourinho speelde allesbehalve hoogstaand in de derby tegen West Ham United, maar had aan een ongelukkig eigen doelpunt van Tomás Soucek en droge knal van Harry Kane genoeg voor de driepunter (2-0).

De Spurs, die met Heung-min Son, Harry Kane, Giovani Lo Celso en Lucas Moura in de basis waren begonnen, maar zonder Steven Bergwijn, produceerden zelf overigens ook een treffer in het eerste bedrijf. Vlak voor de pauze schoot Son hard raak in de korte hoek, maar de VAR constateerde buitenspel bij de pass op de Zuid-Koreaan, die daarom zijn doelpunt terecht afgekeurd zag worden.

Het was een van de weinige hoogtepunten in het saaie duel, dat voor Kane (26) zijn tweehonderdste optreden in de Premier League voor Tottenham Hotspur betekende. Toen Bergwijn voor Moura in de ploeg was gekomen, stuurde Son de Engelse spits weg, die oog-in-oog met Lukasz Fabianski zijn 137ste treffer koelbloedig tegen de touwen schoot in zijn jubileumwedstrijd. Even daarvoor had WHU via Jarrod Browen overigens de paal geraakt, terwijl Bergwijn in blessuretijd nog in het zijnet schoot. 

Omdat Spurs voor het eerst sinds 16 februari weer eens een officiële wedstrijd wint, gaat het in elk geval voor even over Sheffield United heen. Die ploeg treft woensdagavond Manchester United, nog net boven Tottenham. Zodoende komt deze winst gelegen en kan José Mourinho rustig toekijken of de concurrentie punten tegen elkaar verspeelt. Voor West Ham United komt de degradatiesteep steeds dichterbij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen