Atlético loopt uit op Getafe, Lozano scoort bij zege Napoli

23 juni 2020, 21:31

Atlético Madrid heeft de foutloze status na de coronastop een uitstekend vervolg gegeven op bezoek bij Levante UD. De ploeg van Diego Simeone maakte opnieuw een goede indruk en had aan een eigen doelpunt van de thuisploeg genoeg voor de zege (0-1). Daardoor loopt het bovendien uit op concurrent Getafe, dat opnieuw punten verspeelde. In Italië boekte Napoli een uiterst belangrijke, maar zeer moeizame zege op Hellas Verona (0-2). 

Met zes punten en even zo veel doelpunten uit twee duels, beide zonder tegentreffers, was de start uitstekend te noemen van Atléti, dat door die goede resultaten en de falende concurrentie al naar de cruciale vierde plaats was gestegen in La Liga. Op bezoek bij Levante nam het al direct het voortouw, ondanks dat de thuisploeg meer balbezit had.

Na een kwartier voetballen zorgde Diego Costa op aangeven van Liverpool-beul Marcos Llorente voor de openingstreffer, al ging de bal uiteindelijk via verdediger Bruno González over de lijn. Direct na de pauze dacht Atlético Madrid op 0-2 te komen via Thomas Partey, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Costa. De excentrieke spits had vlak voor de pauze de 0-2 op zijn hoofd, maar kopte rakelings naast uit een corner. Ondanks enkele gemiste kansen won Atlético opnieuw zonder tegentreffer en loopt het uit op concurrent Getafe, dat door een strafschop van Emnes Ünal opnieuw punten verspeelde tegen Real Valladolid (1-1) dinsdagavond.

Napoli wint héél moeizaam

Het was de avond van Dries Mertens in Verona. De Belg kroonde zich recent tot all-time topscorer van Napoli en werd door zijn ploeggenoten geëerd tegen Hellas Verona met een speciaal embleem op de mouw van het shirt. Desondanks had trainer Gennaro Gattuso hem op de bank geposteerd en hij zag hij de bezoekers het enorm moeilijk hadden.

De thuisploeg kreeg diverse grote kansen, maar was of zelf niet zuiver in de afronding (zie onder) of vond David Ospina op haar weg naar een doelpunt. De ploeg van Sofyan Amrabat was bij fases duidelijk beter, maar stond na ruim een half uur niet op te letten bij een hoekschop. Daardoor kon oud-Ajacied Arek Milik helemaal vrij het eerste en cruciale doelpunt van de avond binnenwerken.

Davide Faraoni trof namens Hellas Verona ook nog doel in het tweede bedrijf, maar die goal werd door de VAR afgekeurd vanwege hands. Mertens viel net als Hirving Lozano nog wel even in, maar kon op 'zijn' avond zijn stempel niet meer drukken. De oud-PSV'er deed dat nog wel: hij kopte vlak voor tijd de beslissende goal tegen de touwen, al had hij vervolgens ook nog zijn tweede moeten maken oog-in-oog met Marco Silvestri. Zodoende pakt Napoli cruciale punten tegen een directe concurrent in de strijd om Europese tickets.

Overige uitslag:

SPAL – Cagliari 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen