CL-kandidaat Leicester morst ondanks penaltykiller Schmeichel

23 juni 2020, 20:57

Leicester City houdt de race om de Champions League-tickets spannend. De ploeg van Brendan Rodgers won slechts één van de laatste acht duels in de Premier League, want ook van laagvlieger Brighton & Hove Albion werd dinsdagavond niet gewonnen. Dankzij een gemiste strafschop van Neal Maupay, tegen Arsenal nog de held, zullen The Foxes niet eens klagen met de 0-0 remise.

Net als het eerste duel na de hervatting van de coronastop wordt er dus niet gewonnen door Leicester City, dat sinds januari 22 januari alleen van Aston Villa nog won in de Engelse competitie en dat was direct voor de coronastop. Bij de hervatting leed het puntverlies tegen Watford en ook tegen Brighton, dat ondanks de zege op Arsenal nog in degradatienood verkeert, ging het al snel fout.

Na een klein kwartier ging de bal namelijk op de stip na een ongelukkige overtreding van Leicester-verdediger James Justin, maar net als voor de coronstop tegen Manchester City toonde Kasper Schmeichel zich een penaltykiller. De Deense doelman had de zeer zwakke inzet van Maupay ditmaal zelfs klemvast.

Gedurend het duel waren de verhoudingen volledig in evenwicht en daar kon ook de invalbeurt van Davy Pröpper niets aan veranderen. In de slotfase werd Leicester City ondanks een veldoverwicht evenmin gevaarlijk, waardoor The Foxes opnieuw puntverlies lijden. De voorsprong op de concurrentie in de strijd om de Champions League-tickets is nog altijd royaal, maar gezien de huidige vorm van Rodgers' formatie kan het zomaar nog heel spannend worden. Brighton zal het punt ondanks de misser van Maupay koesteren in de degradatiestrijd, zeker omdat een handsbal van Lewis Dunk in zijn eigen zestienmetergebied in blessuretijd onbestraft bleef. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen