Arsenal rest van het seizoen zonder Leno en Marí

Arsenal rest van het seizoen zonder Leno en Marí

23 juni 2020 – Arsenal heeft relatief goed nieuws gecommuniceerd over Bernd Leno. De keeper van The Gunners liep tegen Brighton & Hove Albion een op het oog hele zware knieblessure op, maar de schade valt mee, zo blijkt uit het eerste onderzoek. Hij heeft zijn kniebanden verrekt en ligt zo'n vier tot zes weken uit de roulatie.Dat heeft Arsenal bekend gemaakt. Zodoende zit het seizoen er zo goed als zeker op voor Leno, die met Arsenal op 26 juli voor het laatst in actie zou komen in de Premier League. De kans dat de goalie dan alweer inzetbaar is, is zeer klein. Direct na het incident werd Leno per brandcard van het veld gestuurd, maar had hij nog wel een woede-uitbarsting voor 'dader' Neal Maupay in huis.

Lees ook: Maupay haalt gram bij Arsenal-spelers

Slechter nieuws was er voor voormalig NAC Breda-verdediger Pablo Marí. De verdediger viel in het duel van de herstart in de Premier League uit tegen Manchester City en moet drie maanden met een blessure toekijken. Verder liggen ook Gabriel Martinelli, Cedric Soares, Lucas Torreira en Calum Chambers uit de roulatie bij de selectie van Mikel Arteta.

Toch kreeg de coach niet alleen maar slecht nieuws uit de ziekenboeg. Aanvoerder Granit Xhaka, die tegen City ook al snel uitviel, keert terug bij de selectie van The Gunners, terwijl ook Sokratis Papastathopoulos weer inzetbaar is voor Arsenal.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 3 augustus 2020

  2. zondag 2 augustus 2020