'VVV: miljoen voor Pachonik, Championship-club wil hem'

23 juni 2020, 19:20

VVV-Venlo hoopt de gewilde Tobias Pachonik (25) in de komende zomer te verkopen. De rechtsachter stond in de belangstelling van diverse clubs, ook PSV en Feyenoord werden in het recente verleden genoemd, en moet de Limburgers nu een financiële buffer brengen in deze coronacrisis. De Limburgers hopen liefst een miljoen euro op te halen voor de achterhoedespeler.

Dat vertelt technisch directeur Stan Valckx tegenover De Limburger. Een bedrag dat richting een miljoen euro gaat, is het streven van VVV-Venlo voor Pachonik, die eerder ook werd gelinkt aan Sampdoria, Watford en Wolverhampton. Ditmaal zou een club uit het Championship geïnteresseerd zijn, zo bevestigde Valckx.

"Tobias heeft een uitstekend seizoen gespeeld. Er is concrete interesse van clubs uit het Championship", laat hij weten. Het bedrag dat opgehaald wordt, is nodig om het spelersbudget van de Eredivisie-club op het huidige niveau te houden. Door de coronacrisis houdt VVV rekening met een verlaging van 3,3 miljoen naar 2,5 miljoen euro voor de spelers komend seizoen. 

Pachonik kwam afgelopen zomer transfervrij over van Carpi FC en speelde eerder voor FC Nürnberg, Stuttgarter Kickers en het tweede team van Schalke 04. Afgelopen seizoen was hij een vaste kracht bij VVV-Venlo, bij wie hij nog een contract tot en met 2022 heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen