Solskjaer: "Voor mij is De Gea nog steeds de beste ter wereld"

23 juni 2020, 17:36

Ole Gunnar Solskjaer houdt volop vertrouwen in David de Gea. De doelman van Manchester United kwam vrijdag na het doelpunt van Steven Bergwijn weer onder vuur te liggen, maar zijn trainer kent geen twijfels. "Voor mij is hij nog steeds de beste keeper ter wereld", aldus de Noor.

Vooral Roy Keane leverde De Gea kritiek op zijn optreden tegen Tottenham Hotspur. Het United-icoon zei dat hij 'doodziek' werd van het spel van de Spanjaard en hij noemde hem de 'meest overschatte keeper sinds jaren'. Solskjaer is het niet met hem eens. "Ik denk niet dat het een slechte serie is als je twee doelpunten tegen krijgt in zeven wedstrijden, waaronder tegen Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur en Everton", aldus Solskjaer in aanloop naar de competitiewedstrijd van woensdag tegen Sheffield United.

Solskjaer twijfelt of het tegendoelpunt tegen Spurs houdbaar was. "Misschien had hij het schot van Bergwijn moeten hebben, misschien niet. Maar hij pakt zoveel voor ons. Hij wint wedstrijden voor ons. Voor mij is hij nog steeds de beste keeper ter wereld." Desalniettemin staat de positie van De Gea volgens de BBC onder druk. Zowel op Old Trafford als bij de nationale ploeg van Spanje. In het nieuwe seizoen krijgt De Gea bij United concurrentie van Dean Henderson, die de afgelopen twee seizoen op huurbasis voor Sheffield United een goede indruk maakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen