Sarri: "De Ligt kan een van de beste verdedigers in Europa worden"

23 juni 2020, 11:20

Matthijs de Ligt maakt een goede indruk bij Juventus. Maurizio Sarri is na de zege van maandag op Bologna (0-2) lovend over zijn verdediger. Tegelijkertijd deelt de trainer van Juventus ook een sneertje uit naar de Nederlandse Eredivisie.

"Matthijs is meer gewend geraakt aan de stijl van het Italiaanse voetbal. Hij kwam uit Nederland, waar ze niet veel tijd besteden aan het analyseren van de verdediging", zegt Sarri tegen Sky Sport Italia. "Maar hij heeft zich sneller aangepast dan van veel andere buitenlandse spelers die hier op zijn leeftijd speelden. Hij heeft een grote toekomst voor zich, hij kan een van de beste verdedigers van Europa worden."

Voor Juventus was het treffen met Bologna de eerste competitiewedstrijd sinds de hervatting van het Italiaanse seizoen. De Oude Dame kwam onder vuur te liggen nadat het in de bekerfinale verloor van Napoli en in de halve finale ook geen indruk maakte tegen AC Milan.

Sarri: "In het voetbal heb je meningen en feiten. Luisterend naar de meningen zou je denken dat ons team uit elkaar valt, maar kijkend naar de feiten staan wij bovenaan. De kritiek is overdreven, maar dat kan een motivatie voor ons zijn om nog meer in vorm te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen