NAC Breda ging bijna in zee met Kaiser in plaats van Hyballa

23 juni 2020, 09:05

Tom Van Den Abbeele wilde in januari Ruud Kaiser aanstellen als nieuwe trainer van NAC Breda. Omdat de raad van commissarissen niet akkoord ging, werd alsnog Peter Hyballa gepresenteerd. "Nadat Kees van Wonderen niet doorging bij NAC, kreeg ik een telefoontje van Van Den Abbeele", zegt de voormalig trainer van RBC, Dynamo Dresden en FC Den Bosch, die sinds 2015 in het amateurvoetbal werkt en momenteel bij hoofdklasser Achilles '29 aan het roer staat.

"Ik was verbaasd. 'Jullie zijn toch met Hyballa bezig?', vroeg ik. Dat was ook zo, maar de directie had van de raad van commissarissen de opdracht om verder te kijken", vertelt Kaiser aan BN/DeStem. In januari kreeg hij thuis bezoek van de technisch directeur en Luuc Eisenga, de toenmalig algemeen directeur. "De dag erop deden ze een aanbieding. Tom zei: Kan je daarmee leven? 'Wauw', dacht ik, daar kan ik zeker mee leven. Een paar dagen later zag ik plotseling dat Hyballa alsnog was aangesteld."

Volgens Kaiser schoot de rvc zijn aanstelling af. "Ga maar terug naar Hyballa, kreeg de directie te horen. Ik was rond met NAC, ook financieel dus. Alleen de rvc moest nog ja zeggen. Normaal een formaliteit, niet bij NAC", aldus de trainer. "Niemand weet dat ik op gesprek ben geweest bij NAC, maar dat is dus wel gebeurd. Ik zou het doen tot het einde van dit seizoen. Met de optie om te verlengen als het zou klikken."

Kaiser deed zondag op Twitter als deels zijn onthulling. Naar aanleiding van de commotie rondom Hyballa en Van Den Abbeele twitterde Kaiser: 'Hyballa heeft rugdekking van de RVC!  Eisenga en Van Den Abbeele werden na een gesprek met mij teruggefloten door de rvc en moesten weer met Hyballa gaan praten. Eisenga is inmiddels vertrokken.' Kaiser daarover: "Waarom ik het getweet heb? De rvc mag mij niet goed genoeg vinden voor NAC, prima. Maar die 18.000 mensen op de tribune hebben wel recht op de waarheid. Ze worden iedere keer voor de gek gehouden."

Lees meer: Manders wil vrede tussen Hyballa en Van den Abbeele op 1 juli

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen