FC Emmen geeft duo de kans en wil Frei en Ugrinic houden

FC Emmen geeft duo de kans en wil Frei en Ugrinic houden

22 juni 2020 – FC Emmen geeft Tapmahoe Sopacua (FC Groningen) en Behadil Saban (Borussia Mönchengladbach) de kans om een contract te verdienen in Drenthe. Het duo is na dit seizoen transfervrij bij hun club en mag mogelijk aan de slag in de Eredivisie. Verder hoopt het spelers als Halil Ben Moussa, Kerim Frei en Filip Ugrinic te behouden. Dat schrijft RTV Drenthe. Sopacua (20) is een bekende van Emmen en hoeft zich niet te bewijzen, maar het is nu nog onduidelijk wat er met de rechtsbacks van FC Emmen gaat gebeuren en of er ruimte komt in de selectie. Glenn Bijl staat in de belangstelling van diverse clubs en Desevio Payne heeft een aflopend contract. Laatstgenoemde kan in principe bij de club blijven, maar zal in dat geval wel 'in zichzelf moeten investeren'. Sopacua debuteerde nog niet in het eerste team van de Noorderlingen. Linksachter Lorenzo Burnet lijkt in elk geval wel te vertrekken, want ook voor hem zal FC Emmen op zoek naar een vervanger.

Voor Saban (20) geldt dat hij een verdedigende middenvelder is, die in de regel zijn minuten maakte in de jeugdteams van BMG, maar ook enkele optredens in het tweede team maakte. Zijn kansen hangen ongetwijfeld ook af van of Ben Moussa langer blijft bij FC Emmen. De club wil graag met hem door en zit donderdag met hem om tafel. Ook huurlingen Kerim Frei en Filip Ugrinic hoopt FC Emmen te behouden: voorzitter Ronald Lubbers (foto) is er 'positief' over.

Hamrol mag vertrekken
Verder heeft de club besloten dat Mattias Hamrol (26) mag vertrekken. Ondanks dat de sluitpost nog een doorlopend contract heeft bij de Drentenaren, komt hij niet meer in beeld bij de ploeg van Dick Lukkien. De Duitse goalie kwam over van Korona Kielceals beoogd eerste keeper, maar speelde nog geen officiële minuut dit seizoen. Dat in de winterstop Pontus Dahlberg nog werd gehuurd voor achter Dennis Telgenkamp, zei genoeg over de situatie van Hamrol, die bovendien met veel blessureleed kampte. Robin Jalving en Telgenkamp blijven wel verbonden aan de club, over Stefan van der Lei is nog geen beslissing genomen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020