Manchester City kent geen genade met Burnley bij rentree Sané

22 juni 2020, 22:54

Manchester City heeft maandagavond weinig genade gekend met Burnley. De ploeg van Pep Guardiola won ook het tweede duel na de coronastop overtuigend (5-0), waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Phil Foden (20). Het megatalent had een basisplaats en werd na twee doelpunten en een assists vervangen door Leroy Sané, die zijn rentree maakte na een zware blessure.

Daarom werd het een probleemloze avond voor City, dat afgelopen week Arsenal met ruime cijfers had verslagen. Ook tegen Burnley was het eigenlijk nooit echt spannend, want de thuisploeg was heer en meester. Vanwege het drukke programma had Guardiola enkele wijzigingen doorgevoerd en één daarvan was Foden, het grote talent dat in de regel invaller is bij City.

Tegen Burnley liet de middenvelder zijn belofte opnieuw zien. Uit een afstandsschot na een afgeslagen corner opende hij de score en nog voor de pauze werd het duel beslist via twee treffers van Riyad Mahrez, waarvan één vanaf de strafschopstip. Domper daarbij was wel het uitvallen van Sergio Agüero, voorafgaand aan de strafschop. Toen David Silva op aangeven van Bernardo Silva, ook hij was een van de uitblinkers, direct na de rust de vierde binnenwerkte, leek een monsterscore in de maak.

Na ruim een uur voetballen mocht Erik Pieters proberen om de score te beperken, maar zag direct na zijn invalbeurt Foden de vijfde van City binnenlopen bij de tweede paal. Het talent mocht een kwartier voor tijd gaan rusten en werd vervangen door Sané. De buitenspeler, die zijn contract niet wil verlengen bij The Citizens, kampte sinds augustus met een zware knieblessure, maar is helemaal hersteld.

Veel indruk maakte Sané overigens niet meer in het restant. Verder dan een vrije trap in de muur schieten kwam de Duitser niet, waardoor een verdere afgang Burnley en Pieters bespaard bleef. Manchester City komt met de ruime zege uitstekend uit de coronastop en houdt de druk, voor zo ver die er nog kan zijn, op Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen