Overmars hoopt op Onana, wens Tagliafico bekend

22 juni 2020, 21:58   Bijgewerkt: 23 juni 2020, 09:52

Marc Overmars heeft goede hoop dat Andre Onana nog een jaar onder contract bij Ajax blijft staan. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers weet dat er interesse is voor de keeper, die zijn vertrekwens al meerdere malen heeft geuit. Toch houdt hij hoop op een goede hoop op een langer verblijf. Bij Nicolas Tagliafico is de kans op een vertrek groter.

Dat vertelt hij op het clubkanaal van Ajax. Overmars erkent dat de keeper in principe klaar is om te vertrekken uit Amsterdam, maar heeft desondanks hoop op een langer verblijf van Onana. "Hij heeft prijzen gewonnen, is beter geworden en is klaar voor de volgende stap. Maar ik sluit echt niet uit dat hij nog een jaartje blijft", aldus de directeur voetbalzaken. Dominik Kotarski wordt door de komst van Maarten Stekelenburg verhuurd komend seizoen.

Lees ook'Ajax voerde gesprekken met spelers met een vertrekwens'

Voor Nicolas Tagliafico is de situatie anders: de Argentijn gaf eveneens al meermaals aan een stap te willen maken. De linksachter (27) is een paar jaar ouder dan Onana en staat voor een kruispunt in zijn loopbaan. "Nico komt natuurlijk ook op een leeftijd dat ik snap dat je graag nog een keer een stap wilt maken", aldus Overmars, die bereid is om mee te denken met de verdediger als er belangstelling komt.

Opvolger Ziyech

Verder werd Overmars gevraagd naar de opvolger van Hakim Ziyech. Hij ziet aanwinst Anthony niet per se als de directe vervanger van de Marokkaan. "Hij is onze eerste grote aankoop van het seizoen, nog voor de coronasituatie", aldus Overmars. "Het is een beetje vergelijkbaar met David Neres, hij zal moeten wennen aan Nederland. Hij kan op links, op rechts en op tien uit de voeten. Hij is een creatieve speler en we geven hem de tijd om te wennen aan Nederland."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen