Duitsland en Spanje willen fans op korte termijn terug in stadions

22 juni 2020, 20:25

Duitsland en Spanje zijn voornemens om op (korte) termijn weer fans toe te laten in de voetbalstadions. In beide landen is de competitie alweer hervat, maar gaat het ook kijken om een klein deel van de supporters weer toe te laten. In de Bundesliga is het plan om dat vanaf volgend seizoen te doen, in La Liga zou het zelfs deze voetbaljaargang nog kunnen.

Volgens radiozender Cadena Ser zijn de eerste plannen in Spanje aan de clubs gedeeld over de terugkeer van de fans. Het zou gaan om zo'n tien á vijftien procent van de capaciteit in de stadions. In diverse groepen moeten de supporters naar binnen worden gelaten, waarbij iedereen wordt geregistreerd en hun temperatuur wordt opgenomen. De fans moeten in Spanje mondmaskers dragen en op hun plaats blijven gedurende het duel.

In Duitsland ziet men begin volgend seizoen als eerste moment om fans toe te laten. Hoewel het tot 1 oktober verboden was, hoopt topman Christian Seifert eerder op een versoepeling. Het zou daarbij ook gaan om een kleine hoeveelheid supporters die op de tribune anderhalve meter afstand moeten houden.

In Denemarken eerste fans al welkom

Het Deense Brøndby IF liet tijdens het duel met rivaal FC Kopenhagen (1-1) afgelopen weekend al drieduizend toeschouwers toe in het stadion. Dit was voor het eerst sinds de hervatting van de competitie in Denemarken. Het moet een voorbode worden van de andere Europese landen om gedeeltelijk weer fans toe te gaan laten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen