Ajax komt met verrassing: Stekelenburg keert terug op oude nest

22 juni 2020, 15:08

Ajax verrast met het terughalen van Maarten Stekelenburg. De 37-jarige doelman tekent een eenjarig contract bij de club waar hij negen jaar geleden vertrok. De oud-international komt transfervrij over van Everton. "Maarten Stekelenburg is niet alleen een bekende naam, maar ook een keeper die we hier goed kunnen gebruiken", reageert directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"Bruno Varela is terug naar Portugal. Het is de bedoeling dat Dominik Kotarski wordt verhuurd, zodat hij veel wedstrijden op het hoogste niveau kan keepen want wij hebben veel vertrouwen in hem", licht Overmars toe op het clubkanaal van Ajax. "Maarten weet door de gesprekken die we voerden waar hij aan toe is en wordt vanaf augustus één van de drie keepers in de A-selectie. Ik denk dat hij kwaliteit toevoegt op het veld en gezien zijn leeftijd en ervaring ook gaat zorgen voor een nog betere balans in onze selectie."

Stekelenburg: "Uiteraard ben ik heel erg blij dat ik kan terugkeren bij Ajax, de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Als gezin wilden wij sowieso dit jaar terug naar Nederland en ik hoopte daarbij eigenlijk maar op één club. Na goede gesprekken met Marc Overmars en Erik ten Hag was het voor mij daarom snel duidelijk. Ik heb er veel zin in en kijk er dan ook erg naar uit. Bij Everton maak ik het seizoen in Engeland af, daarvoor heb ik recent mijn aflopende contract met een paar weken verlengd. Daarna keer ik zo spoedig mogelijk terug naar Amsterdam zodat ik bij Ajax in augustus kan starten."

Stekelenburg, die ook in verband werd gebracht met Sparta Rotterdam, verruilde in 2011 Ajax voor AS Roma. De 58-voudig international van Oranje keepte daarna voor Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen