Sparta brengt Eredivisie-wens Kharchouch in vervulling

22 juni 2020, 13:22   Bijgewerkt: 22 juni 2020, 15:18

Reda Kharchouch heeft zijn transfer naar de Eredivisie te pakken: de 24-jarige spits verruilt Telstar voor Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel tekent hij een tweejarig contract, met daarnaast een optie voor nog een jaar. Ook voor Sparta gaat een wens in vervulling, want de club wilde hem afgelopen winter al naar Rotterdam halen.

"Reda is een jongen die al snel onze aandacht trok", zegt technisch directeur Henk van Stee op het clubkanaal van Sparta. "Zijn scorend vermogen viel op, maar het is ook een jongen met een goede mentaliteit. Hij kwam van de amateurs naar Telstar en paste zich vrijwel meteen aan dit niveau aan, wij geloven dat hij ook de stap naar de Eredivisie kan maken. In de winterstop hebben we al geprobeerd hem te contracteren, maar toen kwamen we niet tot een akkoord met Telstar, maar we zijn heel blij dat het nu wel gelukt is."

Kharchouch heeft pas zijn eerste seizoen in het betaald voetbal achter de rug. Hij kwam vorig jaar over van de amateurs van OFC Oostzaan en gaf in de spits bij Telstar gelijk zijn visitekaartje af. In 28 competitiewedstrijden scoorde hij maar liefst 20 keer. "Als iemand zich zo weet te ontwikkelen in zo'n korte periode, dan weet je dat er interesse komt", reageert Telstar-trainer Andries Jonker op de website van de Witte Leeuwen. "Ik ben voor Reda erg blij dat Sparta hem ook na de winter is blijven volgen en dat hij zijn voeten heeft laten spreken. Bij Sparta komt hij op een hoger niveau te voetballen. Het is nu aan Reda om de voetbalwereld te laten zien dat hij het ook op een hoger niveau aankan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen