Kritiek op arbitrage irriteert Zidane: "Alsof wij niets goeds doen"

22 juni 2020, 11:02

Het irriteert Zinedine Zidane dat de aandacht uitgaat naar de arbitrage en niet naar de zege van Real Madrid op Real Sociedad (1-2). Tijdens het duel in Baskenland kwam arbiter Xavier Estrada door verschillende beslissingen onder vuur te liggen. Midweeks tegen Valencia zat het de nieuwe koploper van Spanje ook al niet tegen.

Estrada nam zondagavond enkele dubieuze beslissingen. Hij keurde de gelijkmaker van Adnan Januzaj af, omdat een ploeggenoot buitenspel stond. Die had echter weinig met de aanval te maken. Later keurde hij de 0-2 van Karim Benzema goed, terwijl de Fransman de bal met de arm beroerde alvorens hij raak schoot. Ook zorgde de penalty voor een overtreding op Vinicius voor discussie.

Lees meer: Real Madrid weer aan kop met omstreden winst

Een paar dagen eerder in de thuiswedstrijd van Real tegen Valencia ging de openingstreffer van de gasten niet door. Doelpuntenmaker Rodrigo deed weinig fout, maar oordeelde de VAR dat ook hier een ploeggenoot hinderlijk buitenspel stond. Het leidde eveneens tot kritiek.

Bekijk ook: gefrustreerd Valencia somt op hoe vaak VAR dwars heeft gezeten

Zidane kan er verder weinig mee. "Het stoort me dat het alleen over de arbitrage gaat. Alsof wij niets goeds hebben gedaan op het veld. We hebben een verdiende overwinning geboekt", aldus de Franse coach na de zege op Sociedad. "Volgens mij waren de beslissingen gewoon terecht. Verder wil ik er niet te veel op ingaan. Ik wil praten over het spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen