Real Madrid weer aan kop met omstreden winst

22 juni 2020, 00:06   Bijgewerkt: 22 juni 2020, 10:19

Over de wedstrijd Real Sociedad - Real Madrid zal nog wel even worden nagepraat. De grootmacht zegevierde in Baskenland met 1-2, maar deed dat met hulp van de arbitrage. Een doelpunt van Sociedad werd afgekeurd terwijl een doelpunt van Karim Benzema wel doorgang kon vinden. Door de zege komt Real Madrid weer aan kop.

Real Madrid had de controle in de wedstrijd tegen Sociedad, dat bezig is aan een goed seizoen en zesde staat. Het duurde wel even totdat de ban gebroken werd. Dat gebeurde pas in de vijftigste minuut via Sergio Ramos. De aanvoerder benutte een penalty en maakte zijn 68ste goal in La Liga. Hij heeft daarmee het record van Ronald Koeman als meest scorende verdediger in de Spaanse competitie overgenomen.

Het bleek het begin van een leuke fase waarin er veel gebeurde. In de 68ste minuut maakte Adnan Januzaj de gelijkmaker, maar dat doelpunt werd afgekeurd door de arbitrage. Een Sociedad-speler stond buitenspel, maar had verder weinig met de aanval te maken. Het protest van Sociedad was dan ook begrijpelijk. De spelers werden nog bozer toen Real drie minuten daarna de 0-2 maakte. Karim Benzema, de man in vorm, beroerde de bal met de arm alvorens hij raak schoot. Toch werd het doelpunt goedgekeurd en stond Real met 0-2 voor.

Sociedad kreeg twee harde klappen in korte tijd, maar knokte zich toch terug. Mikel Merino bracht de spanning zeven minuten voor tijd terug door onderkant lat raak te schieten: 1-2. Verder dan dat kwam Sociedad echter niet. Real Madrid staat nu weer aan kop met acht evenveel punten als Barcelona, maar heeft een beter onderling resultaat. Er zijn in Spanje nog acht speelronden te gaan.