Atalanta Bergamo hervat heel sterk en verpulvert Sassuolo

21 juni 2020, 21:31   Bijgewerkt: 21 juni 2020, 21:39

Bergamo werd keihard geraakt door de coronacrisis en dus is het een opsteker dat Atalanta weer aan het voetballen is in de Serie A. De nummer vier van het klassement heeft de fans zondag vreugde gegeven door door bij de hervatting met 4-1 te winnen van middenmoter Sassuolo.

Met Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens in de basis vloog Atalanta uit de startblokken. In een kenmerkende stijl koos de thuisploeg snel de aanval en dat was Sassuolo te gortig. De bezoekers werden alle kanten opgespeeld en zagen de spelers van Atalanta overal opduiken. Het leidde tot de verdiende 1-0 van Berat Djimsiti na een kwartier. Hij liep de bal bij de tweede paal binnen na een corner. Snel daarna werd een goal van Alejandro Gomez afgekeurd, maar dat deerde Atalanta niet. Duvan Zapata maakte na een halfuur de 2-0 en een eigen doelpunt van Mehdi Bourabia betekende vijf minuten later de 3-0.

Na rust maakte Zapata de 4-0, maar deed Sassuolo door de eerdere pechvogel Bourabia nog wel wat terug. Voor Atalanta betekent de ruime 4-1 zege alweer de vierde overwinning op rij. De ploeg staat knap vierde en heeft uitzicht op een nieuw Champions League-ticket. Dit seizoen is het ook nog actief in het miljardenbal.

Woensdag speelt Atalanta tegen SS Lazio.