Van der Wiel blikt terug: "Kon voor recordbedrag naar Bayern"

Van der Wiel blikt terug: "Kon voor recordbedrag naar Bayern"

21 juni 2020 – De 32-jarige Gregory van der Wiel kende een voortvarende start van zijn carrière bij Ajax en het Nederlands elftal en presteerde daarna ook goed bij Paris Saint-Germain. Die club keerde hij in 2016 de rug toen en sindsdien kakte zijn carrière wat in. Hij had andere keuzes kunnen maken.

Dat vertelt de rechtsback op de website van Ajax. Hij speelde vanaf 2006 tot 2012 bij Ajax en deed het daar uitstekend als jonge verdediger. "Mijn mooiste herinnering is mijn eerste landstitel in 2011. De manier waarop we thuis, na zeven jaar, eindelijk kampioen werden tegen FC Twente... Dat was waanzinnig! Het hele stadion kolkte gewoon. Het was echt één van mijn mooiste wedstrijden", vertelt hij op de clubwebsite.

Na zijn tijd bij Ajax verkaste hij naar PSG. Via de club kwam hij terecht Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC. In augustus 2019 kondigde hij aan dat hij stopte met profvoetbal. "Met de kennis van nu denk ik nog wel eens dat ik meer uit mijn carrière had kunnen halen. Maar dingen lopen zoals ze lopen, je maakt bepaalde keuzes en daaruit ontstaan dan kansen", vertelt Van der Wiel. "Een voorbeeld: ik maakte een keuze door bij Ajax te blijven, terwijl ik voor een recordbedrag naar het Bayern München van Van Gaal kon. Ik was een eigenwijze jongen en heb het toen niet gedaan. Nu denk ik nog wel eens: was je gek ofzo?"

gerelateerd