Davids achter Oranje: "Als Derksen het nu nog niet doorheeft"

21 juni 2020, 20:19

Edgar Davids kan zich vinden in het statement van het Nederlands elftal. De spelers van Oranje, de Oranje Leeuwinnen en Jong Oranje kondigden vrijdag aan niet meer interviews te geven aan Veronica Inside, omdat Johan Derksen aan tafel een vermeend racistische opmerking had gemaakt. Davids vindt de kritiek aan het adres van Derksen terecht en steunt de internationals.

"Het is niet de eerste keer dat er racistische dingen worden gezegd en normaal werd het altijd weggewuifd. Nu heeft iedereen er genoeg van", legt Davids uit aan de NOS. "Er was lang een tijd waarin mensen zeiden: 'Ach, stel je niet zo aan'. Waarom zou je steeds aan tafel moeten om erover te praten? Als Johan Derksen het nu nog niet doorheeft, dan is het ook genoeg."

Davids vindt dat de media hun verantwoordelijkheden moeten nemen. "We zeggen nu vaak: sporters hebben een voorbeeldfunctie. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de media. Zij zijn verantwoordelijk voor wat ze het publiek voeden qua informatie. Nu gaat het steeds over de vrijheid van meningsuiting, maar dat betekent toch niet dat je iemand mag beledigen? En dat gebeurt niet één keer, maar dat gebeurt herhaaldelijk."

De oud-middenvelder zag dat er ook kritiek kwam op de spelers van Oranje, maar daar hecht hij weinig waarde aan. "Ik maak me daar niet zo druk om", aldus Davids. "Waarom ligt dat zo gevoelig? Niemand wil toch worden beledigd? Waarom zeg je niet: 'Oké, ik kan niet voelen wat jij voelt, maar kunnen we het samen oplossen?'"

Lees ook: Oranje boycot interviews Veronica Inside na uitspraken Derksen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen