Koopmeiners niet van plan om plek Wuytens op te vullen

21 juni 2020, 14:31

Teun Koopmeiners is niet van plan om het komende seizoen heel het jaar centrale verdediger te gaan spelen. De aanvoerder van AZ weet dat Stijn Wuytens heeft besloten om te vertrekken uit Alkmaar, maar ondanks de coronacrisis zal er intern of extern een centrale verdediger gehaald moeten worden. Nog een heel jaar achterin spelen, ziet hij namelijk niet zitten.

Dat vertelt hij tegenover het Noordhollands Dagblad. Afgelopen seizoen werd Koopmeiners ook weer naar achteren gehaald, door de blessures van Ron Vlaar en Pantelis Hatziakos. Als verdediger aan het seizoen beginnen, ziet hij echter niet zitten. "Ik heb veel over voor het team, maar er zit wel een keer een grens aan", aldus de penaltyspecialist, die al meermaals te kennen heeft gegeven zich vooral middenvelder te voelen. 

Lees ook: Koopmeiners voelt zich meer middenvelder dan verdediger

In die hoedanigheid speelde Koopmeiners zich bovendien in de belangstelling van diverse clubs. Onder andere vanuit de Premier League is er belangstelling, bevestigt hij. "Dat klopt, maar er ligt nog niks op tafel bij AZ, om het zo maar te zeggen. Dus het is afwachten hoe dat gaat lopen", houdt hij zich enigszins op de vlakte.

The Sun schreef dat Everton belangstelling zou hebben en verbond ook een prijskaartje aan de middenvelder: ruim dertien miljoen euro. De jeugdinternational van Jong Oranje beschikt in Alkmaar nog over een contract tot de zomer van 2023, dat hij eind vorig kalenderjaar nog zelfs verlengde.

Lees ookAZ gaat transfermarkt op voor een vervanger van Wuytens

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen