'PEC Zwolle wil Strieder houden en grijpt naast transfervrije Smal'

21 juni 2020, 12:35

PEC Zwolle hoopt ook volgend seizoen op de diensten van Rico Strieder. De middenvelder werd het afgelopen seizoen gehuurd van FC Utrecht, maar PEC hoopt hem voor komend seizoen definitief over te nemen van de Domstedelingen. Die willen echter wel een transfersom voor hem ontvangen en dat is een problem: PEC gaat die in principe niet betalen.

Dat schrijft De Stentor. Afgelopen half jaar maakte Strieder in twaalf officiële optredens namens PEC Zwolle genoeg indruk dat de club hem graag wil behouden. Omdat zijn contract tot en met 2021 doorloopt in Utrecht, verlangt die club wel een (kleine) transfersom. Dat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367678/niet-de-bedoeling-dat-we-de-komst-van-concurrenten-financieren/,_blank,kan een probleem worden], al gaat de club vermoedelijk ook geld ontvangen. Gustavo Hamer staat voor een vertrek van Coventry City, waar alleen de laatste plooien nog gladgestreken moeten worden. In totaal kan het te ontvangen bedrag oplopen tot zo'n twee miljoen euro.

De 27-jarige Strieder speelde in de jeugdopleiding voor Bayern München, waar hij tot één optreden in de hoofdmacht kwam. Erik ten Hag haalde in 2015 hem naar FC Utrecht, waar hij tot ruim honderd officiële wedstrijden kwam in het eerste team.

Lees ook: 'PEC-middenvelder Hamer dicht bij overgang naar Coventry City'

Smal niet naar PEC

Ook was PEC Zwolle bezig met de komst van FC Volendam-verdediger Gijs Smal. De zeer productieve linksachter wil naar de Eredivisie en is transfervrij, maar zou in Overijssel de concurrentie moeten winnen van Kenneth Paal. Omdat hij liever geen back-up wil zijn, houdt Smal zijn opties open en kijkt hij verder naar een andere club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen