Maupay haalt gram bij Arsenal-spelers, Arteta 'erg gefrustreerd'

Maupay haalt gram bij Arsenal-spelers, Arteta 'erg gefrustreerd'

21 juni 2020 – Neal Maupay was dolblij na zijn winnende treffer tegen Arsenal, maar dat was niet zonder reden. De buitenspeler was eerder in het duel ongelukkig in botsing gekomen met keeper Bernd Leno, die met een op het oog zware blessure naar de kant moest. Spelers van The Gunners hadden dat hem gedurende de wedstrijd nog flink kwalijk genomen.Dat vertelde Maupay na het duel. In de rust bood hij zijn excuses aan bij Arsenal-coach Mikel Arteta, die aangaf het hem niet kwalijk te nemen. "Het was niet mijn bedoeling om hem te blesseren, ik sprong gewoon naar de bal. Er was contact, dat hoort bij voetbal. Toen hij landde, verdraaide hij zijn knie", aldus Maupay, die een vrije trap tegen kreeg, maar geen gele kaart kreeg voorgehouden.

Desondanks zeiden de spelers van Arsenal gedurende het duel vervelende dingen over de ongelukkige actie. Matteo Guendouzi greep hem zelfs bij de keel en ook tijdens het duel riep hij continu dingen naar Maupay. "Sommige spelers van Arsenal zouden moeten leren wat nederigheid is", aldus de aanvaller, die daarbij doelde op Guendouzi. "Toen ik in de laatste minuut scoorde, zei ik: 'Kijk, dit is wat er gebeurt als je slechte dingen zegt op het veld'." Wat er gezegd werd, wilde Maupay niet herhalen.

Arteta: "Het is onaanvaardbaar hoe we de westrijd verloren hebben"
Ook pechvogel Leno stak zijn woede niet onder stoelen of banken na het voorval, toen hij per brancard van het veld werd gedragen. Toch ging trainer Arteta daar niet in mee. "Niemand blesseert een andere speler met opzet", aldus de oefenmeester, die over zijn eigen spelers een stuk kritischer was. "Ik weet dat we een jonge ploeg hebben, maar we hebben de wedstrijd weggegooid", baalde hij flink. "Ik ben erg gefrustreerd. Het is onaanvaardbaar hoe we de wedstrijd verloren hebben. We hadden het veel eerder moeten beslissen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020