Arsenal in slotseconden onderuit tegen Brighton

20 juni 2020, 18:14

Het is gelijk alweer crisis bij Arsenal. Voor de tweede keer in vier dagen tijd leed het elftal van Mikel Arteta een nederlaag. De nummer negen van Engeland ging zaterdagmiddag in de slotseconden onderuit tegen degradatiekandidaat Brighton & Albion Hove: 2-1. Dankzij Pepe kwam Arsenal nog wel op voorsprong, maar ging het daarna alsnog mis.

Slechts twee dagen had Arsenal om te herstellen van de kansloze nederlaag tegen Manchester City. Arteta wijzigde zijn elftal op vijf plekken. Twee aanpassingen waren noodzakelijk, omdat Pablo Mari en Granit Xhaka zich in de al goed gevulde ziekenboeg voegden. Daarnaast kon de Spaanse manager niet beschikken over de geschorste David Luiz. Opvallend was dat hij deze keer Mesut Özil wel opnam in de selectie. Echter bleef de Duitser negentig minuten op de bank zitten.

Arsenal begon voortvarend aan het duel tegen Brighton, waar Davy Pröpper in de basis stond. Pierre-Emerick Aubameyang stichtte gelijk gevaar en Bukayo Saka raakte de lat voor The Gunners. Het waren ook gelijk de enige gevaarlijke momenten van de eerste helft. Schokkender was het uitvallen van Bernd Leno. Vlak voor het rustsignaal ging de Duitse sluitpost kermend naar de grond en liep hij op het oog een nare blessure op.

Na rust leek Arsenal het verschil te maken. Een zeldzame bevlieging van miljoenenaankoop Pepe resulteerde in een wereldgoal. De Franse aanvaller krulde de bal in het doel van Brighton. Van een dramatische middag leek op dat moment helemaal geen sprake. Maar de Londenaren lieten de voorsprong zelf uit de vingers glippen. Een kwartier voor tijd werd het doelpunt van Pepe teniet gedaan door Lewis Dunk. De verdediger van Brighton gooide zich op vlak voor de doellijn voor de bal en zorgde dat blok voor de gelijkmaker.

De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor Arsenal. In de slotseconden bezorgde Neal Maupay de bezoekers in niet de eerste crisis van dit seizoen. Hij stiftte de bal over doelman Emiliano Martinez heen en bezorgde Brighton bovenaal dure punten in de degradatiestrijd. Voor Arsenal komt Europees voetbal steeds meer op de tocht te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen